Ευρώπη

21 Ιουνίου 2014 17:59

Πέθανε ο Τζέρι Κόνλον, που έγινε ταινία μετά την άδικη καταδίκη του

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε ο Τζέρι Κόνλον, η ζωή του οποίου έγινε ταινία μετά την αθώωσή του για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

-



Ο Τζέρι Κόνλον απεβίωσε στο σπίτι του στο Μπέλφαστ σε ηλικία 60 ετών ύστερα από μακρά ασθένεια, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο.

Ο Κόνλον είχε καταδικαστεί το 1974 για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε και η ζωή του έγινε ταινία με τίτλο «Εις το Όνομα του Πατρός» και πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε μαζί με τον πατέρα του Τζουζέπε για τη διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησε ο IRA σε δύο παμπ της πόλης Γκίλντφορντ στη Νοτιοδυτική Αγγλία, η οποία είχε προκαλέσει το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 65. 

Ο Τζέρι Κόνλον παρέμεινε στη φυλακή για 15 χρόνια προτού αθωωθεί το 1989, ενώ ο πατέρας του πέθανε στη φυλακή το 1980. Μόλις το 2005 ο τότε πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ζήτησε συγγνώμη για το δικαστικό φιάσκο.

Η ζωή του Τζέρι Κόνλον και το βιβλίο του με τίτλο «Αποδεδειγμένα Αθώος» ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Τζιμ Σέρινταν το 1993 να γυρίσει την ταινία «Εις το Όνομα του Πατρός» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Η ταινία είχε προταθεί για 7 Όσκαρ και 4 Χρυσές Σφαίρες. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)