Ευρώπη

06 Ιουνίου 2014 19:44

Και 4ος νεκρός από την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο

Ο 25χρονος Στρενς νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση ενόπλου στο Μουσείο πριν από δύο εβδομάδες.

-


Υπέκυψε στα τραύματά του ο υπάλληλος του Εβραϊκού Μουσείου των Βρυξελλών, Αλεξάντρ Στρενς. Άφησε την τελευταία του πνοή, την Παρασκευή, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί στις 24 Μαΐου, μετά τρην επίθεση ενόπλου στο Μουσείου, όπου σκοτώθηκαν, επίσης, μία Γαλλίδα εθελόντρια κι ένα ζευγάρι Ισραηλινών τουριστών

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Στρενς ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Ο 25χρονος  είχε προσληφθεί στο Μουσείο το 2013 και ήταν υπάλληλος επί της υποδοχής, υπεύθυνος για την επικοινωνία με το κοινό.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο Γαλλοαλγερινός Μεχντί Νεμούς, συνελήφθη στις 30 Μαΐου κοντά στη Μασσαλία, όπου έφτασε με το αυτοκίνητό του μέσω του Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Κρατείται προσωρινά καθώς αρνήθηκε να εκδοθεί και να δικαστεί στο Βέλγιο.  Στις αποσκευές του βρέθηκαν ένα ρεβόλβερ, ένα Καλάσνικοφ και πολλά πυρομαχικά.

Οι έρευνες για την υπόθεση αυτή συνεχίζονται, τόσο στη Γαλλία όσο και στο Βέλγιο, κυρίως για να διαπιστωθεί αν ο 29χρονος Νεμούς έδρασε μόνος, όπως εικάζουν οι αρχές των δύο χωρών

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)