Ευρώπη

14 Μαΐου 2014 09:00

Στο φως η στενή σχέση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη Μαφία

Με τη βοήθεια της Μαφίας «έχτισε» την περιουσία του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

-

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μπήκε στην πολιτική με τη στήριξη της Μαφίας, η οποία ήταν και αρωγός στο να αποκτήσει την αμύθητη περιουσία του. Αυτό αναφέρεται στην απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της Ρώμης, το οποίο καταδίκασε πρώην γερουσιαστή-δεξί χέρι του πρώην Καβαλιέρε- σε επτά χρόνια φυλάκιση για σχέσεις με τη Μαφία.

Σύμφωνα με τον Independent είναι η πρώτη φορά που ξεκάθαρα γίνεται λόγος σε δικαστική απόφαση για την σχέση του Μπερλουσκόνι με την εγκληματική οργάνωση, ενώ όπως προκύπτει από την υπόθεση της καταδίκης του γερουσιαστή Μαρτσέλο ντελ’ Ούτρι, ο Μπερλουσκόνι  συνεργαζόταν με την Μαφία για 20 χρόνια σχεδόν.

Ο πρώην Καβαλιέρε έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις φήμες ότι η Μαφία χρηματοδοτούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις κατασκευές και τα ΜΜΕ από το ξεκίνημά του, στις δεκαετίες του 70 και του 80, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του εισαγγελέα Αουρέλιο Γκαλάσο ότι «για 18 χρόνια από το 1974 ως το 1992, ο Μαρτσέλο ντελ’ Ούτρι ήταν ο εγγυητής της συμφωνίας του Μπερλουσκόνι με την Κόζα Νόστρα».

Όλα αυτά αποτέλεσαν αφορμή για να εξαπολύσει ακόμη μία επίθεση στους δικαστές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας ότι «οι αποφάσεις αντικατοπτρίζουν αυτά που προσπαθεί να μου κάνει η Αριστερά από το 1994».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)