ΗΠΑ - Καναδάς

07 Μαΐου 2014 12:31

Σύμμαχος των ΗΠΑ οι «Pussy Riot» στην κόντρα με τη Ρωσία

Συναντήσεις με στελέχη της Αμερικανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων είχαν την Τρίτη δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος «Pussy Riot».

-

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλέχινα συναντήθηκαν με Αμερικανούς Γερουσιαστές και νομοθέτες στην Ουάσινγκτον και αναφέρθηκαν στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Μόσχα, με φόντο και την ουκρανική κρίση.

Τα στελέχη της αμερικανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν την υιοθέτηση περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία και την Ουκρανία.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να τελειώσουν τη δουλειά ως συνήθως με τη Ρωσία», δήλωσε ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ από το Κονέκτικατ, σε συνέντευξη Τύπου με τα δύο μέλη του συγκροτήματος, που είχαν φυλακιστεί για μία «πανκ προσευχή» που είχαν τραγουδήσει κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι κυρώσεις μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά εάν είναι ουσιαστικές και ισχυρές», πρόσθεσε, λέγοντας ότι το θάρρος και η δύναμη αυτών των νέων γυναικών πρέπει να αποτελούν έμπνευση.

Από πλευράς τους, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλέχινα αναφέρθηκαν σε «πολιτικούς κρατούμενους», τονίζοντας η σιωπή είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα για έναν πολιτικό κρατούμενο και πως δεν πρέπει να τους ξεχνούν.

Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)