Λοιπή Αμερική

06 Μαΐου 2014 08:54

Δώδεκα οι νεκροί στην κατολίσθηση στην Κολομβία

Πέντε γυναίκες γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών που ανασύρθηκαν στο χρυσωρυχείο, όπου έγινε η κατολίσθηση, την περασμένη Πέμπτη, στην Καούκα της Κολομβίας.

-

Ακόμα τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στις λάσπες του παράνομου χρυσωρυχείου, με τις έρευνες να συνεχίζονται, χωρίς ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων. Φτάνει να σημειωθεί ότι τα ανασυρθέντα πτώματα εντοπίστηκαν σε βάθος 20 μέτρων, κάτω από λάσπες, χώμα και πέτρες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μόλις ένα μήνα μετά από έκρηξη που έγινε σε άλλο παράνομο χρυσωρυχείο στη δυτική Κολομβία. Εκεί είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ορυχείων και Μεταλλείων μόνο στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2013 υπήρξαν 71 νεκροί σε 66 δυστυχήματα. Σημειώνεται επίσης ότι, από τα 14.357 μεταλλεία και ορυχεία που λειτουργούν στην Κολομβία, το 56% είναι παράνομα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί το 2,3% του ΑΕΠ της χώρας.

«Οι συνθήκες της αδήλωτης εργασίας και οι υποδομές (σε τέτοιου είδους ορυχεία και μεταλλεία) αποτελούν έναν μόνιμο κίνδυνο για τους εργαζόμενους» στη χώρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Πολίτη της Κολομβίας, μια υπηρεσία που έχει καλέσει επανειλημμένα να κλείσουν τέτοιου είδους αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις. Πολλά έχουν ήδη κλείσει από την αστυνομία στην περιοχή. Μολαταύτα, «η παράνομη εξόρυξη χρυσού συνεχίζεται», σημείωσε ο δημόσιος αυτός οργανισμός.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)