Μέση Ανατολή

05 Απριλίου 2014 19:10

Η Αλ Κάιντα ζητά εκδίκηση για το θάνατο στελέχους της στη Συρία

Μήνυμα του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, εν μέσω του συνεχιζόμενου εμφυλίου στη Συρία.

-

Το μήνυμα του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, που δημοσιεύθηκε σε αραβική ιστοσελίδα αργά την Παρασκευή, επικρίνει το διχασμό στη Συρία και τις συγκρούσεις που μαίνονται μεταξύ αντίπαλων ομάδων ανταρτών.

Ο Αιγύπτιος γιατρός, που ανέλαβε τα ηνία της Αλ Κάιντα μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα, με αφορμή το θάνατο του διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία, Αμπού Χαλίντ αλ Σούρι.

Ο αλ Σούρι σκοτώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου σε επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι, όταν δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μέσα στο αρχηγείο του.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν την περιοχή Ντεράα, που αποτελεί προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Επτά άνθρωπο έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στη Χομς, ενώ την Παρασκευή 22 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από την επίθεση με οβίδες που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές στα περίχωρα της Δαμασκού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)