Αφρική

29 Μαρτίου 2014 18:00

Νέες θανατικές καταδίκες στην Αίγυπτο

Ποινές θανάτου συνεχίζουν να «μοιράζουν» τα αιγυπτιακά δικαστήρια σε υποστηρικτές του Μόρσι, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

-


Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε αιγυπτιακό δικαστήριο άλλους δύο υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Κρίθηκαν ένοχοι για φόνο στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει στην Αλεξάνδρεια, το 2013, αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον Μόρσι.

Οι δύο καταδικασθέντες κατηγορούνταν, μεταξύ άλλων, ότι είχαν ρίξει νέους από τη σκεπή κτιρίου της Αλεξάνδρειας. Οι φάκελοί τους θα διαβιβασθούν στον μουφτή, την υψηλότερη θρησκευτική αρχή της χώρας που επανεξετάζει τις θανατικές καταδίκες.

Οι δύο είναι μεταξύ 63 κατηγορουμένων οι οποίοι δικάζονται στην Αλεξάνδρεια για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την ανατροπή του Μόρσι. Το δικαστήριο θα εκδώσει ετυμηγορίες για τους άλλους 61 κατηγορουμένους στις 19 Μαΐου, σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλ-Αχράμ".

Τη Δευτέρα, αιγυπτιακό δικαστήριο στη νότια επαρχία Μίνια καταδίκασε σε θάνατο 529 υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάννων του Μόρσι, προκαλώντας έντονες επικρίσεις από δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)