Αφρική

26 Δεκεμβρίου 2013 15:35

Συλλήψεις Αδελφών Μουσουλμάνων για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση»

Μία ημέρα μετά την ανακήρυξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως τρομοκρατική οργάνωση, οι αρχές της Αιγύπτου προχώρησαν στις πρώτες συλλήψεις οπαδών των Αδελφών Μουσουλμάνων.

-



Η αιγυπτιακή αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη στη σύλληψη 16 υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κατηγορώντας τους ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις που γίνονται με την συγκεκριμένη κατηγορία αφότου η Αδελφότητα κηρύχθηκε τρομοκρατική οργάνωση από τις αρχές.

Οι δεκαέξι οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων συνελήφθησαν στην επαρχία Σαρκίγια, στο Δέλτα του Νείλου και κατηγορούνται για εγκλήματα όπως η «προώθηση της ιδεολογίας της οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η διανομή φυλλαδίων της και η υποκίνηση βίας εναντίον του στρατού και της αστυνομίας».

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου, που υποστηρίζεται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ανακήρυξε την Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι, η οποία είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 16 άνθρωποι την Τρίτη στην Μανσούρα. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, πάντως, καταδίκασε την επίθεση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)