Αφρική

13 Δεκεμβρίου 2013 20:59

Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Με αίμα βάφτηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του Μόρσι.

-


Νεκρός από σφαίρα έπεσε 23χρονος στο Σουέζ ενώ 3 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Στο Κάιρο η αστυνομία, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, διέλυσε τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε πολλές συνοικίες, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων κινητοποιήσεών τους.

Με την επέμβαση της αστυνομίας διαλύθηκαν και οι διαδηλώσεις στο Φαγιούμ, νότια του Καΐρου, στη Μαχάλα, στο Δέλτα του Νείλου και στο Κένα. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 54 "ταραξίες" σε όλη τη χώρα.

Η "Συμμαχία κατά του πραξικοπήματος", ο συνασπισμός που οργανώνει τις συγκεντρώσεις, κινητοποιεί σχεδόν καθημερινά διαδηλωτές που ζητούν την αποκατάσταση του ισλαμιστή προέδρου ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό τον Ιούλιο.

Οι συγκεντρώσεις θεωρούνται "παράνομες" δεδομένου ότι νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα υποχρεώνει τους οργανωτές να ενημερώνουν τις αρχές τρεις ημέρες πριν από οποιαδήποτε κινητοποίηση.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)