Μέση Ανατολή

28 Νοεμβρίου 2013 08:42

Θα λάβει μέρος στη «Γενεύη 2» η συριακή αντιπολίτευση

Στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Συρία, «Γενεύη 2», η οποία θα πραγματοποιηθεί  τον Ιανουάριο, θα συμμετέχει και ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα.

-



Σε συνέντευξή του, την Τετάρτη, στο Reuters και στο Assosciated Press, ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, αφού ανακοίνωσε τη συμμετοχή του συνασπισμού στη διάσκεψη, απέρριψε μια συμμετοχή του Ιράν στις συνομιλίες αυτές «υπό την σημερινή πραγματικότητα».

Ειδικότερα, τόνισε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στο Ιράν να μετάσχει στην «Γενεύη 2» μόνον αν σταματήσει να συμμετέχει στην αιματοχυσία στην Συρία και αποσύρει από την χώρα τις δυνάμεις του.

«Αν το Ιράν επιδιώκει σοβαρά την επίλυση της συριακής κρίσης, θα πρέπει πρώτα να αποσύρει τους Φρουρούς της Επανάστασης και τους μισθοφόρους της (λιβανικής) Χεζμπολάχ», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού.

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Γενεύη», πρόσθεσε εξάλλου ο Άχμαντ Τζάρμπα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Κάιρο και υπογράμμισε πως η αντιπολίτευση θεωρεί τις συνομιλίες της Γενεύης ως ένα βήμα προς μια αλλαγή ηγεσίας και μια «αυθεντική δημοκρατική μεταμόρφωση στην Συρία».

Αναφερόμενος δε στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, σημείωσε ότι «με κανέναν τρόπο ο άνθρωπος που ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας δεν μπορεί να ευθύνεται (στο μέλλον) για την οικοδόμηση της χώρας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)