Αφρική

24 Νοεμβρίου 2013 22:13

Αίγυπτος: Περιορισμοί στις διαδηλώσεις

Με τιμωρία απειλούνται οι διοργανωτές διαδηλώσεων στην Αίγυπτο.

-


Περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις επιβάλλει το νομοσχέδιο που υπέγραψε ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Άντλι Μανσούρ.

Υποχρεώνει τους διοργανωτές διαδηλώσεων να ειδοποιούν εγκαίρως τις αρχές και δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να ματαιώνει ή να αλλάζει τον χώρο διεξαγωγής των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων, σύμφωνα με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είδαν προσχέδιο του νομοσχεδίου.

Η τελική μορφή του νομοσχεδίου αναμένεται ότι θα προβλέπει την τιμωρία των διοργανωτών, άνευ αδείας διαδηλώσεων, με πρόστιμο και όχι με ποινή φυλάκισης όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, έγραψε η ανεξάρτητη εφημερίδα al-Masri al-Youm.

Ο Μανσούρ ανέλαβε καθήκοντα μεταβατικού προέδρου στις 4 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Έκτοτε, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει της ζωή τους σε επεισόδια βίας.

Η κυβέρνηση Μνσούρ ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητη η θέσπιση κανόνων για τις δημόσιες συγκεντρώσεις προκειμένου να τερματιστούν τα βίαια επεισόδια, που φέρεται ότι υποκινούν οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)