Ευρώπη

24 Νοεμβρίου 2013 20:17

Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Μπερλουσκόνι

Ύστατη προσπάθεια καταβάλλει ο «Καβαλιέρε» για να αποτρέψει την οριστική αποπομπή του από την πολιτική σκηνή της Ιταλίας.

-


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στο Μέγαρο Γκρατσιόλι, στη Ρώμη, την Τετάρτη, ημέρα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Γερουσίας υπέρ ή εναντίον της αποπομπής του «Καβαλιέρε» από το Ιταλικό κοινοβούλιο μετά την οριστική και αμετάκλητη δικαστική του καταδίκη.

Η έκκληση Μπερλουσκόνι έγινε το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας προς τη νεολαία του Forza Italia, του «νέου πόλου» της κεντροδεξιάς -ό,τι δηλαδή απέμεινε μετά το διαχωρισμό από το PdL.

Η απόφαση των δικαστών «είναι πολιτική καταδίκη, απίστευτη, απολύτως ανυπόστατη, που χρησιμοποιείται για την πολιτική δολοφονία του αρχηγού της κεντροδεξιάς, είναι ένα πραξικόπημα, δεν πιστεύω πως μπορούμε να αποδεχθούμε μία τέτοια παραβίαση», είπε ο «Καβαλιέρε».

Ταυτοχρόνως, απέφυγε να ζητήσει, ευθέως, χάρη από τον πρόεδρο Ναπολιτάνο, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει  με σαφήνεια ότι «ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να διστάσει ούτε στιγμή να δώσει μία διέξοδο που ακυρώνει αυτήν την ατίμωση».

Πηγές της ιταλικής προεδρίας γνωστοποίησαν, πάντως, την Κυριακή, ότι «δεν υφίστανται  οι προϋποθέσεις για τυχόν παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, βάσει του συντάγματος και των νόμων», και πως «ο πρόεδρος επιθυμεί να μην οργανωθούν διαμαρτυρίες που να ξεπεράσουν τα όρια της νομιμότητας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών». 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)