Ρωσία

15 Νοεμβρίου 2013 16:30

Σε φυλακές της Σιβηρίας το «εξαφανισμένο» μέλος των Pussy Riot

Σε νοσοκομείο σε φυλακές της Σιβηρίας βρίσκεται το φυλακισμένο μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot, Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο σύζυγός της.

-



Τα ίχνη της φυλακισμένης Ναντέζντα Τολοκονίκοβα είχαν εξαφανιστεί εδώ και 26 ημέρες και για πρώτη φορά μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ο σύζυγός της κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε φυλακές της Σιβηρίας.

Είναι σε καλή διάθεση και είναι σχετικά καλά μέσα σε μία φυλακή της Σιβηρίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύζυγός της, Πίτερ Βερζίλοφ, σημειώνοντας ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των φυλακών στην πόλη Κρασνογιάρσκ.

Η είδηση αυτή βάζει τέλος σε μία μακρά περίοδο κατά την οποία ουδείς - πλην των ρωσικών αρχών - γνώριζε που βρισκόταν Τολοκονίκοβα, με τον σύζυγό της μάλιστα να δηλώνει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η σύζυγός του «αγνοείται».

Τρεις ημέρες μετά την μεταφορά της στην Κρασνογιάρσκ, ο Βερζίλοφ ανέφερε ότι πέρασε την πρώτη ή τις δύο ημέρες μέσα στο στρατόπεδο κράτησης και αυτό είναι το δεύτερο μέρος στην Κρασνογιάρσκ που καταλήγει (σ.σ. στο νοσοκομείο).



Σύμφωνα με τον σύζυγό της, «οι συνθήκες σε αυτό το νοσοκομείο είναι αρκετά καλές». Έμεινε έκπληκτη από το πόσο διαφορετικά είναι σε σχέση με το στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στη Μορδόβια  και τις άλλες εγκαταστάσεις φυλακών που οδηγήθηκε, ανέφερε, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε καλή διάθεση.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο είχε οδηγηθεί και πάλι στο νοσοκομείο κατά την 9η ημέρα της απεργίας πείνας που πραγματοποιούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)