Ρωσία

14 Νοεμβρίου 2013 20:14

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Άσαντ για τη «Γενεύη 2»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Άσαντ, για την ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

-


Η τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Άσαντ έγινε «κατόπιν πρωτοβουλίας της ρωσικής πλευράς», διευκρίνισε το Κρεμλίνο επισημαίνοντας ότι αφορούσε την προετοιμασία της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την Συρία, της ονομαζόμενης «Γενεύη 2», την εξάρθρωση του συριακού χημικού οπλοστασίου και την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα.

Κατά τη συνομιλία «εκφράστηκε η ελπίδα οι κύριες οργανώσεις της αντιπολίτευσης να δείξουν μια εποικοδομητική προσέγγιση και να πάρουν μέρος στην διάσκεψη».

Όσον αφορά το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε "την ικανοποίησή του για τη συνεργασία ανάμεσα στις συριακές αρχές και την αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων και τον ΟΗΕ".

Αντιθέτως, «ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ανήσυχος σχετικά με τις πληροφορίες για την συστηματική δίωξη από τους εξτρεμιστές χριστιανών κι άλλων που ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες», ελπίζοντας πως « η συριακή κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι δυνατό για να ελαφρύνει τα βάσανα του άμαχου πληθυσμού και για να αποκατασταθεί η ειρήνη μεταξύ των θρησκειών".

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, «ευχαρίστησε την ρωσική ηγεσία για τη βοήθεια και την υποστήριξη που έχει προσφέρει στον συριακό λαό». Ταυτοχρόνως και «οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την βούλησή τους να αναπτύξουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)