ΗΠΑ - Καναδάς

01 Νοεμβρίου 2013 21:27

Ένας νεκρός από πυρά ενόπλου στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Ένας πράκτορας της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (TSA) έπεσε νεκρός από τον ένοπλο που άνοιξε πυρ μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

-

 

"Ένα πρόσωπο ήρθε στον Τερματικό Σταθμό 3, έβγαλε ένα επιθετικό τουφέκι από την τσάντα του και άρχισε να πυροβολεί", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του αεροδρομίου, Πάτρικ Γκάνον.

Ο ένοπλος συνέχισε να πυροβολεί έως ότου επενέβησαν οι αστυνομικοί, τον τραυμάτισαν και τον συνέλαβαν.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακόμα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι έξι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, είπε ότι από τους τρεις άνδρες που νοσηλεύονται στο ίδρυμα, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Δεν είναι γνωστό ακόμη πού έχουν μεταφερθεί οι υπόλοιποι τραυματίες ούτε εάν ανάμεσά τους είναι και ο ένοπλος.

Ο δράστης είναι νεαρός κάτοικος της περιοχής, όπως ανέφερε βουλευτής των Δημοκρατικών μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με την Λορέτα Σάντσες ο συλληφθείς ονομάζεται Πολ Σιάνσια, είναι 23 ετών και κατοικεί στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ενημερώνεται για τις εξελίξεις, δήλωσε ότι "ανησυχεί", μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι.

"Ανησυχούμε, όμως θα αφήσω τους υπεύθυνους (των υπηρεσιών) επιβολής του νόμου να μιλήσουν για αυτό", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)