Αφρική

19 Οκτωβρίου 2013 20:43

Άρχισε η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ

Επαναλαμβάνεται η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται για τις δολοφονίες οπαδών της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

-

Ο 85χρονος Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια κάθειρξη για συνέργεια στον φόνο διαδηλωτών κατά την εξέγερση με την οποία εκδιώχθηκε από την εξουσία το 2011. Ωστόσο στη συνέχεια το Εφετείο έδωσε εντολή για την επανάληψη της δίκης του. Ο Μουμπάρακ αφέθηκε αρχικά ελεύθερος, αλλά στη συνέχεια τέθηκε σε καθεστώς κατ'οίκον περιορισμού.

Το Σάββατο άρχισε η νέα δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, σε μία κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία κατέθεσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, κατέθεσαν ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Μουράντ Μοουάφι και ο επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας, στρατηγός Μοστάφα Άμπντελ Νάμπι.

Μετά την ανατροπή Μουμπάρακ, η Αίγυπτος δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει την ηρεμία και την πολιτική σταθερότητα. Ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία, ανατράπηκε τον περασμένο Ιούλιο και οι πολιτικές ισορροπίες παραμένουν εύθραυστες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)