Αθλητικά

04 Ιουλίου 2024 15:34 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουλίου 2024 18:13

Ο Ερντογάν θα παρακολουθήσει από κοντά το Τουρκία - Ολλανδία

Ο Τούρκος πρόεδρος εκφράζει την στήριξή του στον Ντεμιράλ, ο οποίος πανηγύρισε γκολ σχηματίζοντας το σήμα των γκρίζων λύκων.

Ο Ερντογάν θα παρακολουθήσει από κοντά το Τουρκία - Ολλανδία
-

Έπειτα από την απόφαση της UEFA να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Τούρκου ποδοσφαιριστή Ντεμιράλ που σχημάτισε το σήμα των γκρίζων λύκων με τα χέρια του στον αγώνα Τουρκίας – Αυστρίας, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε το πρόγραμμά του και πηγαίνει το Σάββατο στη Γερμανία για να παρακολουθήσει τον αγώνα της χώρας του με την Ολλανδία στηρίζοντας την Εθνική Τουρκίας, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Kωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα πάει τελικά στο Αζερμπαϊτζάν για την Σύνοδο Τουρκικών Κρατών όπως ήταν προγραμματισμένο ώστε να πάει στην Γερμανία για τον αγώνα.

Ποδοσφαιριστής - Γκρίζοι Λύκοι

Τουρκικά πρωτοσέλιδα αποθεώνουν Ντεμιράλ

Οι αντιδράσεις στην Τουρκία συνεχίστηκαν με τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδωννα στηρίζουν πλήρως τον Τούρκο ποδοσφαιριστή με πρωτοσέλιδους τίτλους όπως της εφημερίδας Τουρκίγε «Δυσπεψία γκρίζου λύκου στην UEFA».

Πρωτοσέλιδο Τουρκιγέ - Ντεμιράλ

Η Ακσάμ έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο γκρίζος λύκος είναι τουρκικός, μην μιλάτε».

Η Μιλλιέτ με πρωτοσέλιδο τίτλο «Μην το επισκιάζεις», σχολιάζει ότι «ενώ η Τουρκία πανηγύριζε για τη νίκη της επί της Αυστρίας, η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών και κάποιοι κύκλοι, με πρόφαση το σήμα των γκρίζων λύκων προσπάθησαν να επισκιάσουν τη νίκη».

Στήριξη και από αξιωματική αντιπολίτευση σε Ντεμιράλ για σήμα γκρίζων λύκων

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ στήριξε τον ποδοσφαιριστή της Εθνικής Τουρκίας Ντεμιράλ ο οποίος σχημάτισε σήμα γκρίζων λύκων στον αγώνα Τουρκίας – Αυστρίας στην Γερμανία, δηλώνοντας ότι δεν βρίσκει σωστή την έρευνα της UEFA εναντίον Ντεμιράλ. Ο Οζέλ ο οποίος είχε συνάντηση με τον εθνικιστή ηγέτη του Κόμματος Νίκη Ουμίτ Οζντάγ τον παρακολούθησε χαμογελαστός ενώ σχημάτισε και εκείνος το σήμα των γκρίζων λύκων και φάνηκε να εγκρίνει τη χειρονομία του.

«Η Τουρκία και η Εθνική Τουρκίας πρέπει επί του παρόντος να επικεντρωθούν στον αγώνα το βράδυ του Σαββάτου, και όχι σε συζητήσεις και πολεμικές», είπε ο Οζγκιούρ Οζέλ.

Δήλωσε μάλιστα ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να αναλάβει δράση η UEFA:

«Δεν θεωρούμε κατάλληλη μια τέτοια έρευνα λόγω του σήματος που χρησιμοποίησε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής όταν πανηγύριζε ένα γκολ. Αλλά η προσπάθεια να διευρύνουμε αυτή τη συζήτηση στην Τουρκία και να την φέρουμε σε σημείο πολιτικής σύγκρουσης θα βλάψει την εθνική μας ομάδα. Καταρχήν πρέπει όλοι να ενεργήσουν με ευαισθησία σε αυτό το θέμα. Επίσης σε αυτό το θέμα, γι αυτό το σήμα, πρέπει να είσαι είσαι φιλελεύθερος, δεν υπάρχει πρόβλημα, ήμασταν πάντα έτσι».

Οζντάγ: Ας ασχοληθούν με αυτούς που κάνουν το σήμα Χίτλερ

Από την πλευρά του ο εθνικιστής Ουμίτ Οζντάγ ενώπιον του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχημάτισε το σήμα του γκρίζου λύκου και είπε:

«Αυτό είναι το σήμα του τουρκικού έθνους για 2 χιλιάδες χρόνια. Όσοι συναντούν τον γκρίζο λύκο κάνουν γκρίζους λύκους για να δείξουν ο ένας στον άλλο ότι είναι Τούρκοι και δεν έχει καμία σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα. Τούρκοι που ζουν στο βόρειο Αφγανιστάν κάνουν επίσης αυτό, οι Τούρκοι που ζουν στη Σιβηρία το κάνουν αυτό, και στο Αζερμπαϊτζάν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι το κάνουν αυτό. Νομίζω ότι θα ήταν πιο σωστό για το γερμανικό κράτος να ασχοληθεί με αυτούς που κάνουν το σήμα του Χίτλερ, παρά με αυτούς που κάνουν το σήμα των γκρίζων λύκων».

Ειδήσεις σήμερα:

O Τραμπ βρίζει Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις - “Τον έβγαλα από τη μέση” (βίντεο)

Μαρινάκης για Αυγενάκη: Θα ήταν αδιανόητο να πολιτευτεί με τη ΝΔ μετά από τέτοια συμπεριφορά (βίντεο)

Νέο Ψυχικό - Παναγιώτης Στάθης: Με δύο όπλα η εκτέλεση του τοπογράφου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)