Ποδόσφαιρο

24 Ιουνίου 2018 09:27

Αγωνία στην Ελβετία για τον “αλβανικό αετό’

Εν αναμονή της ετυμηγορίας της FIFΑ για τον πανηγυρισμό των δύο παικτών στον αγώνα με την Σερβία.

Αγωνία στην Ελβετία για τον “αλβανικό αετό’
-

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι ιθύνοντες στην Εθνική Ελβετίας για την ετυμηγορία της FIFA, αναφορικά με τις εξελίξεις για τον πανηγυρισμό των παικτών της, μετά την επίτευξη των γκολ τους επί της Σερβίας, στον αγώνα για το Μουντιάλ.

Αμφότεροι οι Γκρανίτ Τσάκα και Τσερντάν Σακίρι, σχημάτισαν κατά τον πανηγυρισμό τους μετά το τέρμα που πέτυχαν, τον «αλβανικό αετό», που θεωρείται σύμβολο αλυτρωτισμού

Η FIFA έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τους παίκτες της  Άρσεναλ και της Στόουκ Σίτι αντιστοίχως, γεγονός που έχει πλημμυρίσει με αγωνία την Ελβετία, για τον κίνδυνο άμεσης τιμωρίας των δύο βασικών παικτών της, αλβανικής καταγωγής, που επέλεξαν να "μεταφέρουν" στην Ρωσία το μίσος τους για τους Σέρβους.

Η Σερβία έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της πρώην επαρχίας της, του Κοσόβου, με πληθυσμό 1,8 εκ. πολιτών, κυρίως Αλβανούς. 

Οι δύο παίκτες αρνήθηκαν ότι οι πανηγυρισμοί τους είχαν σχέση με πολιτική. «Για μένα ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή μέρα. Αυτή είναι μια νίκη για την οικογένειά μου, για την Ελβετία, την Αλβανία, το Κόσοβο. Η χειρονομία ήταν για όλους όσους με υποστήριξαν. Δεν απευθυνόταν στους αντιπάλους μας. Ήταν ένα πραγματικά συναισθηματικό παιχνίδι», τόνισε ο Τσάκα, ενώ ο Σακίρι δήλωσε «δεν έχει τίποτα να κάνει με την πολιτική, είναι για το ποδόσφαιρο».

Η FIFA έκανε γνωστό ότι είχε κινήσει διαδικασία και εναντίον της σερβικής ομοσπονδίας για πολιτικά και προσβλητικά μηνύματα από τους Σέρβους οπαδούς, καθώς και προκαταρκτική έρευνα εναντίον του Σέρβου προπονητή, Μλάντεν Κρστάιτς, για «φερόμενες δηλώσεις που έγιναν μετά το ματς». Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Κρστάις είπε στους Σέρβους δημοσιογράφους ότι ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι στην ομάδα του, θα πρέπει να δικαστεί στη Χάγη, από το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου των Ηνωμένων Εθνών για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)