Μπάσκετ

12 Σεπτεμβρίου 2017 11:52

Eurobasket 2017: “Φουλάρει” η Εθνική για τον αγώνα με την Ρωσία (βίντεο)

Ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού. Τα πλάνα των προπονητών. Αιφνίδιος έλεγχος της WADA, ποιος παίκτης έδωσε δείγμα.

Eurobasket 2017:  “Φουλάρει” η Εθνική για τον αγώνα με την Ρωσία (βίντεο)
-

Με διπλή ενεργειακή προπόνηση, όπως τη χαρακτήρισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, άρχισε η προετοιμασία της εθνικής για τον «τελικό» με τη Ρωσία.

Η πρωινή προπόνηση της Δευτέρας άρχισε στις 12:00 και ολοκληρώθηκε στις 13:15, με τους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη να παρακολουθούν τα τελευταία 15 λεπτά, ως είθισται.

Οι δώδεκα διεθνείς, στο χαλάρωμα πλέον, έκαναν διαγωνισμό, με μακρινά σουτ, από τη σέντρα του παρκέ του Σινάν Ερντέμ! «Μην ανησυχείτε,» φώναζε ο Γιάννης Μπουρούσης καθώς έστελνε την μπάλα στο καλάθι, η οποία παρ’ ολίγον να καταλήξει… ταμπλό και μέσα!

Αυτό που δεν κατάφερε ο Καρδιτσιώτης σέντερ, το πέτυχε ο Νικ Καλάθης, αφού το δικό του σουτ από τον πάγκο βρήκε στόχο, με τα επιφωνήματα θαυμασμού των δημοσιογράφων να ακολουθούν!

Τα πλάνα των προπονητών 

Όπως δήλωσε στους Έλληνες εκπροσώπους Τύπου ο Θανάσης Σκουρτόπουλος η εθνική θα προσπαθήσει να χαλάσει το παιχνίδι, αλλά κυρίως το... μυαλό του Αλεξέι Σβεντ, με συνεργασίες στην άμυνα.

Ο άμεσος συνεργάτης του Κώστα Μίσσα ανέλυσε την αντίπαλο της εθνικής στους «8» του Ευρωμπάσκετ εξηγώντας πως στη ρακέτα, οι Έλληνες διεθνείς θα πρέπει να φθείρουν και τον ΝΒΑερ Τιμοφέι Μοζγκόφ. «Για μένα είμαστε μέσα στις 6 καλύτερες ομάδες,» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρτόπουλος.


Αιφνίδιος έλεγχος από τον WADA 

Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (11/9) στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει οι αποστολές των εθνικών ομάδων του Ευρωμπάσκετ, ο WADA.

EuroBasket 2017 - Εθνική Ελλάδος

H επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Κατά του Ντόπινγκ έφτασε πρωί πρωί στο ξενοδοχείο Renaissance Polat κι ενώ οι περισσότεροι παίκτες ακόμη ήταν στα κρεββάτια τους και υποχρέωσε να δώσει δείγμα έναν παίκτη από κάθε εθνική ομάδα. Από την Εθνική Ανδρών, σε δειγματοληψία υποβλήθηκε ο Νίκος Παππάς. 

Αντετοκούνμπο: Η Ρωσία είναι το φαβορί 

Την ψυχολογική πίεση στους Ρώσους μετέθεσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, χρίζοντας την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς φαβορί, στην προημιτελική «μάχη» με την Ελλάδα την ερχόμενη, Τετάρτη (13/9, 18:45), στο Σινάν Ερντέμ. «Αυτοί είναι το φαβορί. Με όποια ομάδα και να παίξω, οι αντίπαλοι μας θα είναι το φαβορί,» δήλωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

EuroBasket 2017 - Εθνική Ελλάδος

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει, γιατί θεωρεί ότι η εθνική δεν είναι φαβορί, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού απάντησε: «Είμαστε πλέον ομάδα, αλλά δεν είμαστε το φαβορί. Όποτε λέμε ότι είμαστε το φαβορί, τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Πηγή φωτιγραφίες - βίντεο: Hellenic BasketBall Federation-3on3 (Official)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)