Γενικά

01 Μαΐου 2016 10:13

Άλλη μία Πρωτομαγιά… χωρίς τον θρύλο Άιρτον Σένα

Πέρασαν 22 χρόνια από την αποφράδα Πρωτομαγιά που ο «μυθικός» Βραζιλιάνος «καρφώθηκε» στον τοίχο της πίστας του Αγίου Μαρίνου.

Άλλη μία Πρωτομαγιά… χωρίς τον θρύλο Άιρτον Σένα
-

Ήταν Πρωτομαγιά του 1994 και το γκραν πρί του Αγίου Μαρίνου είχε μπει στον έβδομο γύρο του. Ο Άιρτον Σένα καταδιώκεται από τον Σουμάχερ και μπαίνει με ταχύτητα 307 χιλιομέτρων σε μια στροφή, αλλά το μονοθέσιο δεν στρίβει. Η Williams καρφώνεται στον τοίχο κι ένα μεταλλικό κομμάτι από την μπροστινή ανάρτηση διαπερνά το κράνος του Άιρτον και του προκαλεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Είναι ήδη κλινικά νεκρός και αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μπολόνια που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο. Έλεγε πως αν είχε ποτέ ένα ατύχημα θα ήθελε να φύγει… από το να μείνει ανάπηρος κι έφυγε με το πόδι τέρμα στο γκάζι.

Πάνω από 250.000 άνθρωποι στη Βραζιλία βγήκαν στους δρόμους κλαίγοντας. Όχι μόνο γιατί χάθηκε ένας μεγάλος αθλητής, αλλά γιατί έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Η προσφορά του στους μη προνομιούχους ήταν παροιμιώδης, όπως και η βαθιά του πίστη στον θεό.

Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν τον ξέχασαν ποτέ. Και μαζί με αυτούς εκατομμύρια άλλοι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)