Αθλητικά

12 Σεπτεμβρίου 2024 08:56

Ποδόσφαιρο: Τα ελληνοβρετανικά ραντεβού και το εγχώριο ταλέντο στην κεντρική σκηνή

Τα 4 ραντεβού με τις αγγλικές ομάδες, σε ορίζοντα 45 ημερών, στα οποία οι Έλληνες ποδοσφαιριστές καλούνται να είναι συνεπείς.

Ποδόσφαιρο: Τα ελληνοβρετανικά ραντεβού και το εγχώριο ταλέντο στην κεντρική σκηνή
-

Γράφει ο Μανώλης Σφακάκης

O Φώτης Ιωαννίδης, με όσα θαυμαστά κάνει την τελευταία διετία, έχει εκτοξεύσει τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, δημιουργεί αίσθηση με το αστείρευτο ταλέντο του και ο ΠΑΟΚ απέρριψε το καλοκαίρι προτάσεις άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης,  ήδη ανήκει σε ομάδα τοπ ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την Βόλφσμπουργκ να βγάζει από το ταμείο 12 εκατομμύρια (με τα μπόνους μπορεί να φτάσει 15) για να τον κάνει δικό της.

Τον 22χρόνο Χρήστο Τζόλη, που κάνει μία θετικότατη αρχή στην Κλαμπ Μπριζ, «παρακολουθούν» πολλά μάτια. Η ελίτ έχει εστιάσει στον Χρήστο Ζαφείρη, που διαπρέπει με τη Σλάβια Πράγας, ενώ ο Βαγγέλης Παυλίδης σκοράρει πλέον με τη βαριά φανέλα της Μπενφίκα και ο Τάσος Δουβίκας καθιερώνεται στη γραμμή κρούσης της Θέλτα. Ο Κωνσταντής Τζολάκης άφησε το αποτύπωμά του στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Χρήστος Μανδάς «χτίζει» με εντυπωσιακό τρόπο το όνομα του στη Λάτσιο.  

Από κοντά και άλλα ταλαντούχα παιδιά όπως οι Γιώργος Βαγιαννίδης, Ανδρέας Ντόη, Σωτήρης Αλεξάνδροπουλος. Άπαντες διεθνείς σε ηλικία κάτω των 26 χρόνων.

Όλοι τους στις επιλογές του Ιβαν Γιοβάνοβιτς στη νέα εποχή της Εθνικής ομάδας, εποχή που άρχισε με δύο νίκες στο Nations League και άφησε υποσχέσεις.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Και τώρα έρχεται η κεντρική σκηνή, πιο κεντρική δε γίνεται. Το ματς με την Αγγλία στις 10 Οκτωβρίου στο Νησί, αλλά και το δεύτερο παιχνίδι με τα «τρία λιοντάρια» στις 14 Νοεμβρίου στη χώρα μας, αποτελούν τεράστια πρόκληση, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Το Γουέμπλεϊ, ένας ναός του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είναι η ιδανική τοποθεσία για να αφήσει ένας παίκτης το «σημάδι» του απέναντι σε πολυδιαφημισμένους αντιπάλους και να στρέψει πάνω του τα ραντάρ της πιο πλούσιας ευρωπαϊκής αγοράς. Φανταστείτε, για παράδειγμα, το «θόρυβο» που θα προκληθεί αν ο Φώτης Ιωαννίδης εναντίον της Αγγλίας δώσει συνέχεια στα ποδοσφαιρικά… όργια που έκανε στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Nations League.

Αν σε όλο αυτό συνυπολογίσουμε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Τσέλσι στις 24 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ για το UEFA Conference League (απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση και την ιστοσελίδα του ΑΝΤ1) αλλά και την επίσκεψη του ΠΑΟΚ στις 7 Νοεμβρίου στο Ολντ Τράφορντ για να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο του UEFA Europa League (επίσης σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση και την ιστοσελίδα του ΑΝΤ1, άλλωστε και οι δύο διοργανώσεις, το UEFA Europa League και το UEFA Conference League θα προβάλλονται από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ) το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διάστημα 45 ημερών θα έχει τέσσερις ευκαιρίες να «διαφημίσει» το εγχώριο ταλέντο. Ευκαιρίες που δεν παρουσιάζονται κάθε ήμερα και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές καλούνται να είναι «Άγγλοι» στο ραντεβού.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτολεμαΐδα: Πυροβόλησε…κατά λάθος περαστική γυναίκα

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων προς την Ανατολική Θάλασσα (εικόνες)

Τουρκική ενόχληση για τη συμφωνία Κύπρου - ΗΠΑ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)