Αθλητικά

10 Σεπτεμβρίου 2024 17:00

Ντομαγκόι Βίντα: Η Κροατία αποχαιρέτησε έναν δικό της ήρωα

Η Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας τίμησε τον Ντομαγκόι Βίντα στην αναμέτρηση με την Πολωνία στο Όσιγιεκ, εκεί που ο στόπερ της ΑΕΚ πρωτοφόρεσε την φανέλα της "Χρβάτσκα".

Ντομαγκόι Βίντα: Η Κροατία αποχαιρέτησε έναν δικό της ήρωα
-

Μάιος του 2010, Όσιγιεκ. Η Κροατία αντιμετωπίζει την Ουαλία σε φιλικό αγώνα. Ο Σλάβεν Μπίλιτς δίνει στον 21χρονο τότε Ντομαγκόι Βίντα την ευκαιρία να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα, αντικαθιστώντας τον Ντάριο Σρνά στο 75ο λεπτό. Ο τοπικός ήρωας της πόλης,  θα επέστρεφε στο Όσιγιεκ 14 χρόνια μετά με σκοπό να τιμηθεί από την ομοσπονδία για την πολυετή συνεισφορά του.

Το όνομα του Βίντα, τραγουδήθηκε ρυθμικά πριν την έναρξη, ενώ ο γιός του δακρυσμένος σήκωσε στον αέρα την φανέλα με το νούμερο 105 που συμβολίζει τις συμμετοχές του πατέρα του με το εθνόσημο.

Ο «Τζόκερ», ανακοίνωσε λίγο μετά την ολοκλήρωση του UEFA EURO 2024, πως αποσύρεται από την εθνική Κροατίας. Μαζί με την υπόλοιπη χρυσή γενιά των σούπερ στάρ,  οδήγησε την «Χρβάτσκα» στον τελικό του Μουντιάλ το 2018, ενώ ήταν μέλος της και στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, όπου αναδείχθηκε τρίτη.

Η Κροατία νίκησε την Πολωνία χάρη σε γκολ του Μόντριτς στο 52’, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο φετινό UEFA Nations League. 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξήσεις αποδοχών - Μειώσεις φόρων: 14 απαντήσεις για δικαιούχους, κριτήρια και μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις και τα διλήμματα

Οικονομία και κοινωνία... μεγέθη αλληλένδετα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)