Αθλητικά

10 Σεπτεμβρίου 2024 16:19

Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Πέθανε και ο άνδρας που πυρπόλησε την μαραθωνοδρόμο

Ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος υπέκυψε στα τραύματα του, λίγες ώρες αφότου το θύμα του άφησε την τελευταία πνοή του.

Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Πέθανε και ο άνδρας που πυρπόλησε την μαραθωνοδρόμο
-

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μαραθωνοδρόμου Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα, έφυγε από τη ζωή και ο πρώην φίλος της, Ντίκσον Ντιέμα, ο οποίος την είχε περιλούσει με βενζίνη και την είχε πυρπολήσει ζωντανή.

Η Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι υπέκυψε στα τραύματά της στις 5 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά την επίθεση, έχοντας εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

Ο Εντιέμα υπέστη επίσης σημαντικά εγκαύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ίδιο νοσοκομείο, όπου η αστυνομία της Κένυας δήλωσε ότι θα κρατηθεί μόλις αναρρώσει αρκετά από τα τραύματά του. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Moi Teaching and Referral Hospital επιβεβαίωσαν σήμερα το πρωί ότι και ο Εντιέμα υπέκυψε στα τραύματά του αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα The Star.

Πώς έγινε το έγκλημα

Η επίθεση σημειώθηκε στο σπίτι της Τσεπτεγκέι στη δυτική Κένυα, στην κομητεία Trans Nzoia, κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα. Η αθλήτρια είχε πρόσφατα μετακομίσει εκεί για να βρίσκεται κοντά σε καλύτερες προπονητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο πρώην σύντροφός της αγόρασε βενζίνη, την περιέλουσε και την πυρπόλησε κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που είχαν.

Η κηδεία της Τσεπντέγκι θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην Ουγκάντα με τιμές εν ενεργεία στρατιωτικού.

Η εκλιπούσα στο παρελθόν ήταν μέλος των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων της Ουγκάντα (UPDF), και ως εκ τούτου θα κηδευτεί με πλήρεις στρατιωτικές τιμές

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην πυροσβέστης κατηγορείται για φωτιά με 137 νεκρούς

Αθηνών - Σουνίου: Έκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις

Τζέιμς Ερλ Τζόουνς: Έφυγε από τη ζωή η φωνή του Νταρθ Βέιντερ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)