Αθλητικά

09 Σεπτεμβρίου 2024 15:40

ΑΕΚ- Πιερό: “Σανίδα σωτηρίας” στο… ναυάγιo

Οι λεπτομέρειες του deal της ΑΕΚ με τον Φραντζί Πιερό. Οι αριθμοί του παίκτη και τα φετινά μεταγραφικά “ναυάγια, που οδήγησαν την Ένωση να ψάχνει “σανίδα σωτηρίας”.

ΑΕΚ- Πιερό: “Σανίδα σωτηρίας” στο… ναυάγιo
-

Τον «θηριώδη» σέντερ φορ της Μακάμπι Χάιφα, Φραντζί Πιερό έκλεισε εν τέλει η ΑΕΚ για την κορυφή της επίθεσης της.

Ο 29χρονος επιθετικός  θα παραχωρηθεί στην Ένωση έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ, με το συμβόλαιο του να ξεπερνά τις 800.000 ετησίως, και με τα μπόνους να αγγίζει το 1 εκατομμύριο. Ο Πιερό βρίσκεται καθοδόν για την Αθήνα προκειμένου να υπογράψει στους «κιτρινόμαυρους» και να επισημοποιήσει την μεταγραφή του.

Με 18 γκολ και 6 ασίστ σε 29 συμμετοχές, αναδείχθηκε 3ος σκόρερ του ισραηλινού πρωταθλήματος. Εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του, στα 1,94 μ., ο Πιερό χαρακτηρίζεται φορ μιας επαφής με δυνατά χαρακτηριστικά, ενώ διακρίνεται για το εκτόπισμα και την εκτελεστική του ικανότητα. Πρώτος σε κεφαλιές στο πρωτάθλημα (28), ο 29χρονος είναι ανίκητος στον αέρα, ενώ με την μπάλα στα πόδια σπάνια θα ψάξει το μακρινό σουτ, προτιμώντας να τελειώνει τις φάσεις στο «κουτί».

Φραντζί Πιερό

Οι «βόμβες» που δεν πυροδοτήθηκαν ποτέ

Η ΑΕΚ ανέβασε πάρα πολύ ψηλά τις προσδοκίες την φετινή μεταγραφική περίοδο. Ο κόσμος αδημονούσε στο άκουσμα μιας ηχηρής μεταγραφής στο 9, και στην κενή θέση του φόρ που άφησε ο Πόνσε. Στα πρωτοσέλιδα εμφανίστηκαν πρώην «αστέρες» και «πρωτοκλασάτα» ονόματα, σε μια ατελέσφορη προσπάθεια να «γλυκαθεί» ο κόσμος της ομάδας μετά και την ήττα από την Νόα. Ωστόσο ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη έκανε τους υποψήφιους να απορρίπτουν το ενδεχόμενο να παίξουν στην Φιλαδέλφεια.

Τα περιθώρια στένευαν και η ΑΕΚ συνέχιζε με την ίδια φιλοσοφία «χτυπώντας την πόρτα» σε παίκτες που είχαν να διακριθούν 2 και 3 χρόνια, με τα δίχτυα να κάνουν πολύ καιρό να τους «δουν». Κορέα, Μαρσιάλ, κλπ. Παίκτες που βρίσκονταν κάποτε στο υψηλότερο επίπεδο και η απόδοση τους είχε πέσει κατακόρυφα, χωρίς αυτό να απασχολεί ιδιαίτερα.

Φραντζί Πιερό

Από την άλλη, το «σήριαλ» των διαπραγματεύσεων με τον πολλά υποσχόμενο αλλά ακριβό Φοφανά, καλυπτόταν από ένα «πέπλο μυστηρίου», μέχρι και το τελευταίο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι, λίγο πριν φτάσουμε στον Φραντζί Πιερό. 

Αν ο παίκτης αποδώσει  στο χορτάρι και η ΑΕΚ αποκτήσει επιτέλους αυτό που τις έλειπε, τότε μάλλον θα ξεχαστεί και το φετινό μεταγραφικό φιάσκο. Αν πάλι όχι, τότε η νέα διοίκηση του Μάριου Ηλιόπουλου, θα βρεθεί απέναντι στην πρώτη της πραγματικά σκληρή δοκιμασία. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Παιδιά: Μπανάνες, γιαούρτι και βρώμη αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Διαβήτη

Αυξήσεις αποδοχών - Μείωση φόρων: 12 + 12 μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: H “ρεβάνς”, οι εκλογές, η “φρουρά Τσίπρα” και το νέο κόμμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)