Ποδόσφαιρο

27 Φεβρουαρίου 2019 19:01

Έκλεισε θέση στην τετράδα ο Αστέρας Τρίπολης

Οι Αρκάδες πέρασαν στους “4” του Κυπέλλου με δυο νίκες επί του Εργοτέλη…

Έκλεισε θέση στην τετράδα ο Αστέρας Τρίπολης
-

Ο Αστέρας ήταν το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον β΄ αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας με τον Εργοτέλη στην Τρίπολη και το έκανε πράξη με... δύσκολη νίκη (4-1) επί της ομάδας του Ηρακλείου (0-1 το σκορ του πρώτου αγώνα). Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς οι Αρκάδες σημείωσαν 3 γκολ στα τελευταία 11 λεπτά. Για τον Αστέρα σκόραραν οι Μπαστιάνου (9΄), Αραβίδη (79΄), Καλτσά (89΄), Φερνάντεθ (90΄+3΄), ενώ οι Κρητικοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 72΄ με τον Ιατρούδη. 

Και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι θέλουν πολύ την πρόκριση. Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ και έτσι έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε κερδίσει και με 1-0 στο πρώτο ματς με τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και με επιθέσεις από τα πλάγια κυρίως προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Εργοτέλη. Από το 15ο λεπτό και μετά ο Αστέρας είχε την κατοχή, με τον Εργοτέλη να έχει παθητικό ρόλο και να «περιμένει» ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Ο Αστέρας από το πρώτο ημίχρονο έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και από την άλλη οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, γεγονός που οφειλόταν στην ασφυκτική πίεση του Αστέρα. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρα υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν κάνει 11 τελικές ήδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας επέβαλλε και πάλι τον ρυθμό του. Κόντρα όμως στην ροή του αγώνα και ενώ ο Αστέρας δεν μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, ο Εργοτέλης ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε «φωτιά» στο ματς και στην πρόκριση. Η ανησυχία στην Τρίπολη κράτησε μόλις για λίγα λεπτά μιας και στο 79΄ ο Αραβίδης έκανε το 2-1 και ουσιαστικά «τελείωσε» την υπόθεση πρόκριση. Ο Αστέρας με γκολ των Αραβίδη και Φερνάντεζ έκανε το 4-1 και έδωσε διαστάσης θριάμβου στην πρόκριση του. Αξιοσημείωτη εμφάνιση από τον Αραβίδη, ο οποίος με μία ασσίστ και ένα γκολ συνέβαλε τα μέγιστα.

Δίκαιη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου για τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι συνθέσεις: 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγκα,Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπελόκ, Μπαστιάνος (83' Βλάχος), Τσιλιανίδης (65' Καλτσάς), Ρόλε (61' Φερνάντεθ), Αραβίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μπουτσάκης (75' Ροβίθης), Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπρους (85' Γροντής), Ζόσεφ, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Κουατένγκ (61' Καπνίδης).

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)