Ποδόσφαιρο

27 Σεπτεμβρίου 2016 22:28

Εθνική Αγγλίας: Απολύθηκε ο Σαμ Αλαρντάις

Μετρώντας μόλις 67 ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα, έγινε ο ομοσπονδιακός τεχνικός με την πιο σύντομη θητεία στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Εθνική Αγγλίας: Απολύθηκε ο Σαμ Αλαρντάις
-

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αγγλίας αποτελεί ο Σαμ Αλαρντάις, μόλις 67 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του!

Το Sky Sports μετέδωσε ότι η FA προχώρησε στην απόλυσή του και αιτία στάθηκε ασφαλώς το σκάνδαλο που ξέσπασε από το πρωί, μετά το video που έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Telegraph.

Ο 61χρονος προπονητής εμφανίζεται να συνομιλεί με δημοσιογράφους μεταμφιεσμένους σε επιχειρηματίες και να τους δίνει συμβουλές πώς να παρακάμψουν τους κανονισμούς που αφορούν στις μεταγραφές. Επίσης, επέκρινε τον προκάτοχό του, Ρόι Χότζσον και τον βοηθό του Γκάρι Νέβιλ.

Σαμ Αλαρντάις - Εθνική Αγγλίας - σκάνδαλο - χρηματισμός

Το 1999 ο Νάιαλ Έντγουερθι περιέγραφε αναλυτικά τις δυσκολίες και την πίεση που αντιμετωπίζει ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, στο βιβλίο του “Η δεύτερη πιο σημαντική δουλειά στη χώρα”. Η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στη χώρα που ανακάλυψε το ποδόσφαιρο, ισοδυναμεί με ισχυρό θεσμό. Ο Σαμ Αλαρντάις ήταν ο 18ος προπονητής στην ιστορία των “Τριών Λιονταριών”, αλλά ουσιαστικά ο 14ος, αφού υπήρξαν τέσσερις που ανέλαβαν καθήκοντα ως υπηρεσιακοί.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ - ΣΑΜ ΑΛΑΡΝΤΑΙΣ

Στη περίπτωση του Αλαρντάις καταγράφεται η πιο σύντομη θητεία προπονητή στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας. Ο 61χρονος προσελήφθη στις 22 Ιουλίου 2016 και απολύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 έχοντας παραμείνει στο “τιμόνι” για 67 ημέρες. Ένα αρνητικό ρεκόρ που δύσκολα θα αλλοιωθεί στο μέλλον.

Σαμ Αλαρντάις - Εθνική Αγγλίας - σκάνδαλο - χρηματισμός

Ο ρόλος του ομοσπονδιακού προπονητή θεσπίστηκε το 1947. Ο Γουόλτερ Γουϊντερμποτομ ήταν Εθνικός Διευθυντής Προπονητικής, όταν προήχθη σε ομοσπονδιακό τεχνικό το Μάιο του 1947 και έγινε ο μακροβιότερος, με θητεία 15 ετών. Ο πιο επιτυχημένος είναι αναμφισβήτητα ο διάδοχός του, Σερ Αλφ Ράμσεϊ, ο οποίος οδήγησε την Αγγλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966, στους προημιτελικούς του 1970 και στην τρίτη θέση στο Κύπελλο Εθνών Ευρώπης (το σημερινό EURO δηλαδή) το 1968.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)