Γενικά

29 Αυγούστου 2016 10:45

Έλστρουπ: η παρακμή ενός ειδώλου…

Ήταν ένας από τους ήρωες της Δανίας και πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά η ανάμειξη του σε μια σέκτα τον κατέστρεψε. Η τελευταία του παρεκτροπή ήταν να εισβάλει ολόγυμνος σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Έλστρουπ: η παρακμή ενός ειδώλου…
-

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στη Ράντερς και τη Σίλκεμποργκ ένας ολόγυμνος άντρας εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισε να κάνει ασκήσεις γιόγκα στο χορτάρι…

Μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεν αλλά όχι πρωτοφανή είδηση, καθώς ανάλογα περιστατικά έχουν καταγράφει κι άλλες φορές στα γήπεδα.

Οι θεατές κοίταξαν παραξενεμένοι, κάποιοι άλλοι γέλασαν, αλλά όλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν αργότερα πληροφορήθηκαν πως ο γυμνός εισβολέας ήταν ο πάλαι ποτέ «θρύλος» των γηπέδων Λαρς Έλστρουπ.

Ο Έλστρουπ ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής επιτυχίας της Δανίας όταν το 1992 η εθνική τους ομάδα μαζεύτηκε από τις παραλίες και λίγες μέρες πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος πήρε τη θέση της Γιουγκοσλαβίας και το κατεκτησε.

Λαρς Έλστρουπ - γυμνός - πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Έλστρουπ είχε σημαντική συνεισφορά σε αυτό τον άθλο με κορυφαία στιγμή το γκολ που πέτυχε στον προημιτελικό με τη Γαλλία και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στον ημιτελικό με την Ολλανδία που έστειλε τους «Βίκινγκς» στον τελικό.

Ο «κατήφορος»

Ο Έλστρουπ που πέρασε τα σύνορα της χώρας του και αγωνίστηκε στη Φέγενορντ, ένα χρόνο αργότερα από τη μεγάλη επιτυχία, εγκατέλειψε ξαφνικά το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε σε μια θρησκευτική σέκτα με το όνομα, «ο ήλιος του Χιέρτε», με εμφανή πλέον τα σημάδια της ψυχολογικής κατάρρευσης.

Λαρς Έλστρουπ - γυμνός - πρωταθλητής Ευρώπης

Από τότε άρχισε να απασχολεί τα ΜΜΕ με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών. Ένα χρόνο μετά την ένταξη του στη σέκτα εμφανίστηκε γυμνός στους δρόμους της Κοπεγχάγης κι όταν ο αστυνομικός που τον συνέλαβε είπε με αμηχανία στους συναδέλφους του, «μα αυτός είναι ο Έλστρουπ», εκείνος απάντησε, «όχι,  είμαι ο Νταράντο», το όνομα που είχε πάρει στη σέκτα και σημαίνει, «ο ποταμός που εκβάλλει στη θάλασσα».

Αργότερα απείλησε να δολοφονήσει τον αρχηγό της σέκτας του, επιτέθηκε σε μετανάστες και απασχολούσε συχνά – πυκνά τις αρχές.

ΤΟ 2000 όλα αυτά έμοιαζαν να τελειώνουν έτσι ξαφνικά όπως άρχισαν. Άφησε τη σέκτα και άρχισε προπονήσεις με την ομάδα της Οντένσε, δηλώνοντας πως ήταν έτοιμος να ξαναγίνει ο μεγάλος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος.

Δυστυχώς αυτή η μεταστροφή δεν κράτησε πολύ. Λίγους μήνες αργότερα επιτέθηκε και ξυλοκόπησε νεαρούς μετανάστες , τον συνέλαβαν και αντάλλαξε μηνύσεις με την αστυνομία. Η ποινή του ήταν να προσφέρει μερικές ώρες κοινωνικής εργασίας, αλλά μέσα στην ίδια χρονιά πιάστηκε στα χέρια με ένα Βρετανό αστυνομικό που τον έπιασε να αφοδεύει στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Λαρς Έλστρουπ - γυμνός - πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Έλστρουπ θέλησε να κάνει μια νέα στροφή και για πολλά χρόνια δεν απασχόλησε με την συμπεριφορά του έχοντας ιδρύσει μια θεραπευτική εταιρεία με αντικείμενο τη θεραπεία της ψυχικής υγείας.

Όλα αυτά μέχρι χτες, που ξέφυγε πάλι, με την γυμνή εισβολή του στο γήπεδο. Θα οδηγηθεί και πάλι στο δικαστήριο για να απολογηθεί και οι φίλοι του θα νιώσουν και πάλι θλίψη για τα καμώματα του.

Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της Ράντερς, Μίκαλε Γκράβγκαρντ,  που δήλωσε για το χτεσινό περιστατικό, «Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις έναν από τους ήρωες της πόλης αλλά και της χώρας σ’ αυτή την κατάσταση».

Λαρς Έλστρουπ - γυμνός - πρωταθλητής Ευρώπης

Λαρς Έλστρουπ - γυμνός - πρωταθλητής Ευρώπης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)