Αλλα αθλήματα

14 Ιουλίου 2016 22:15

“Χρυσός” ο Γιώργος Σταυρακάκης

Ο Έλληνας ποδηλάτης συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων που διεξάγεται στο Μοντικιάρι και τρέλανε τα χρονόμετρα.

“Χρυσός” ο Γιώργος Σταυρακάκης
-

Την κορυφαία διάκριση της καριέρας του, σημείωσε ο Γιώργος Σταυρακάκης. Ο 20χρονος πρωταθλητής της ποδηλασίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα ατομικής καταδίωξης, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων και U23 πίστας, που διεξάγεται στην πόλη Μοντικιάρι της Ιταλίας.

Ο Σταυρακάκης έκανε σπουδαία εμφάνιση, στον τελικό του ατομικού πουρσουίτ 3.000 μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο (3:18,812) και αφήνοντας δεύτερο τον Ρώσο Ιβάν Σμιρνόφ (3:19,764). Το χάλκινο το κατέκτησε ο Βρετανός Γουντ Ρις, κερδίζοντας τον Ιρλανδό Ζινο Γιανγκ που πήρε την 4η θέση.

«Είναι πράγματι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Το τελευταίο δίμηνο είχα κάνει πολύ δυνατή προετοιμασία, εκτός Ελλάδος και για εμπειρίες αλλά και για δυνατές προπονήσεις, αφήνοντας όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα και βάζοντας πάνω απ’ όλα την ποδηλασία. Κι αυτό επιβραβεύτηκε εδώ στο Μοντικιάρι. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και θα προσπαθήσω για μια ανάλογη συνέχεις», δήλωσε ο ίδιος ο Σταυρακάκης μετά την επιτυχία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον προκριματικό του αγωνίσματος ο πρωταθλητής μας είχε σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ με 3:17,989, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο ανάμεσα στου 33 αθλητές που συμμετείχαν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)