Ποδόσφαιρο

18 Μαρτίου 2016 07:55

Europa League: H Λίβερπουλ “σκότωσε” τη Γιουνάιτεντ στον αγγλικό εμφύλιο

Πήρε δίκαια την πρόκριση, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο Ολντ Τράφορντ. Κέρδισε και στην Αγγλία η Ντόρτμουντ. Θρίαμβος της Σπάρτα Πράγας.

Europa League: H Λίβερπουλ “σκότωσε” τη Γιουνάιτεντ στον αγγλικό εμφύλιο
-

Η Λίβερπουλ ήταν η νικήτρια στην πρώτη ευρωπαϊκή μονομαχία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με «κληρονομιά» το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προκρίθηκε στους «8» του Europa League, καθώς το εκπληκτικό γκολ του Κουτίνιο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου «πάγωσε» το Old Trafford και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί με πέναλτι του Μαρσιάλ στο 31΄, αλλά οι ελπίδες της για επική ανατροπή διήρκεσαν κάτι λιγότερο από 15 λεπτά.

EUROPA LEAGUE - ΤΟΤΕΝΑΜ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Διπλασίασε τις επιτυχίες της επί της Τότεναμ η Ντόρτμουντ (πρώτο παιχνίδι 3-0), παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Η γερμανική ομάδα προηγήθηκε με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 24΄ και «σφράγισε» τη νίκη με σκόρερ τον ίδιο παίκτη στο 71ο λεπτό. Το μόνο που κατάφερε η Τότεναμ ήταν να μειώσει σε 1-2 με τον Σον.

Lazio - Sparta Prague 

Ομάδα-θαύμα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι η Σπάρτα Πράγας, που προκρίθηκε με τρόπο... εκκωφαντικό στους προημιτελικούς. Οι πρωταθλητές Τσεχίας του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, Ζντένεκ Σκάζνι, διέλυσαν 3-0 τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και έκαναν ξανά την Ευρώπη να παραμιλάει, καθώς παραμένουν αήττητοι σε 12 αγώνες στη διοργάνωση.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Πράγα, έδινε στους «Λατσιάλι» το θεωρητικό πλεονέκτημα, το οποίο φρόντισαν να... εξαφανίσουν από τα πρώτα 12 λεπτά οι Ντότσκαλ και Κρέιτσλ, για να έλθει ακόμα ένα γκολ του Γιούλις στην εκπνοή του ημιχρόνου και να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκριση.

EUROPA LEAGUE - ΜΠΡΑΓΚΑ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Φάση των «16» ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο στην Μπράγκα, όπου η τοπική ομάδα νίκησε 4-1 τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε.

Εξοργισμένοι οι παίκτες της τουρκικής ομάδας Τούρκοι από το πέναλτι-“φάντασμα” που έδωσε ο Κροάτης διαιτητής, Ιβάν Μπέμπεκ στο 69΄, δημιούργησαν έκτροπα με αποτέλεσμα να τελειώσουν το ματς με 8 παίκτες! Αποβλήθηκε ο Μεχμέτ Τοπάλ στη φάση του πέναλτι και ακολούθησαν οι Βολκάν Σεν, Αλπέρ Ποτούκ.

«Κληρώνει» το μεσημέρι στη Νιόν

Οι οκτώ ομάδες που θα βρεθούν στη κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League που θα γίνει το μεσημέρι (14:00) στη Νιόν είναι οι ακόλουθες: 

  • Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
  • Σεβίλλη (Ισπανία)
  • Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
  • Λίβερπουλ (Αγγλία)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
  • Ντόρτμουντ (Γερμανία)
  • Μπράγκα (Πορτογαλία)

Στην κλήρωση δεν υπάρχουν περιορισμοί και μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε διασταύρωση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)