Ποδόσφαιρο

26 Απριλίου 2015 13:38

Μποροβήλος: Ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων θα είναι καταστροφή

Ο Πρόεδρος της Super League,Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε και για μια άλλη πτυχή ενός ποδοσφαιρικού Grexit, αυτή της οικονομικής ζημίας.

-

«Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός των ομάδων ή της Εθνικής από τις διοργανώσεις της OYEΦΑ και της ΦΙΦΑ αποτελεί καταστροφικό σενάριο. Δεν είναι μόνο το άμεσο οικονομικό πλήγμα καθώς πέρα από αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει θέσεις εργασίας σε 40.000 άτομα και προσφέρει 180 εκατομμύρια ευρώ σε όρους ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Super League.

«Κι αν το δούμε στο σύνολο του κινεί περίπου 2 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία και από αυτά τα 550 εκατομμύρια πάνε στο κράτος σε επίπεδο φόρων», συμπλήρωσε ο Γιώργος Μποροβήλος.

Αναφερόμενος και στην «ηθική» διάσταση του ζητήματος, στο gazzeta,  τόνισε,  «Παράλληλα η Ελλάδα έχει πετύχει να διατηρεί τις ομάδες της και την Εθνική σε υψηλό επίπεδο κι ο αποκλεισμός θα μας πάει πολύ πίσω. Κι αν ακόμα κάποια στιγμή διορθωθούν τα πράγματα, θα έχουμε μείνει πολύ πίσω.»

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι τελικά θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις, απάντησε, «Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, να μην υπάρχουν συνέπειες από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, να μην υπάρχουν συνέπειες και το ποδόσφαιρο να βγει ωφελημένο από όλη αυτή την ιστορία...».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)