Ποδόσφαιρο

09 Μαρτίου 2015 15:57

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για το ντέρμπι της Τετάρτης

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και λεπτομερής σχεδιασμός, για να κυλήσει το ντέρμπι χωρίς παρατράγουδα.

-

Του Μανόλη Ασαριώτη

Περισσότεροι από εξήντα χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό της ερχόμενη Τετάρτη, με το ντέρμπι να έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο λέγεται ότι θα συνοδεύσουν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Τα μέτρα, που θα ληφθούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο ΟΑΚΑ αποφασίστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε ευρεία σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι επιτελείς της αστυνομίας αποφάσισαν να μείνει κενή μόνον η θύρα 33, στην οποία θα παραταχθούν υπάλληλοι security στα «σύνορά» της με τις άλλες δύο θύρες, ενώ αρχικά δεν θα μπουν φίλαθλοι στη θύρα 2, αλλά θα επιτραπεί είσοδό τους εκεί, όταν γεμίσουν η 1 και η 35.

Στη θύρα 23 θα μπουν μόνο από τις ακαδημίες, καθώς ο συγκεκριμένους χώρος είναι ακριβώς επάνω από το σημείο εισόδου του λεωφορείου του Ολυμπιακού, το οποίο και θα είναι σφραγισμένο από διμοιρίες της ΥΑΤ.

Εκπρόσωποι της ΑΕΚ δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα παράπονο από τη «φιλοξενία» τους στο γήπεδο Καραϊσκάκη και θα προσπαθήσουν να ανταποδώσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Ολυμπιακού θα παρακολουθήσει τον αγώνα κανονικά από τα μπουθ της 26.

Οι αστυνομικοί περιμένουν από περιοχές εκτός Αττικής περίπου είκοσι λεωφορεία με οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ αναμένεται να μετέχουν στα μέτρα ασφαλείας περισσότεροι από 1500 ένστολοι και μη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)