Ποδόσφαιρο

02 Μαρτίου 2015 18:58

Η Super League ζητά από τον Κοντονή την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, ενώ Μαρινάκης και Αλαφούζος έριξαν τους τόνους.

-

Μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, ο Γιώργος Μποροβήλος ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη, να ζητηθεί από τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, ανακοινώνοντας παράλληλα μια δέσμη μέτρων που θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή του υπολοίπου του.

Ο κ. Μποροβήλος σε δηλώσεις του αμέσως μετά υποστήριξε, πως έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα και οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα. Τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν έχουν ως εξής:

1. Να διευθετηθεί το θέμα των καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Να εναρμονιστεί το πειθαρχικό δίκαιο με αυτό της UEFA.

3. Να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές όταν έχουμε εισβολή οπαδών και ρίψη αντικειμένων να γίνεται άμεση διακοπή του αγώνα.

4. Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων μέχρι το τέλος της σεζόν.

5. Θα ζητηθούν περισσότερες εξουσίες για τους σεκιούριτι και τον έλεγχο κατά την είσοδο του κόσμου στα γήπεδα.

6. Θα ζητηθεί από τον Υπουργό η επαναφορά του ιδιώνυμου. Να υπάρχει, δηλαδή, και τιμωρία προσώπων εκτός από ομάδες.

Μαρινάκης- Αλαφούζος

Σε δηλώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου, προχώρησαν οι «ισχυροί άντρες» των ομάδων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με το κλίμα να είναι ασφαλώς ηπιότερο μετά την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια πρόταση που περιλαμβάνει δραστικά μέτρα για να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας κατά της βίας στα γήπεδα.

Σε ότι αφορά την αντιπαράθεση της προηγούμενης Τρίτης, υποστήριξε, «Ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση. Αυτά έχουν γίνει πολλές φορές. Προχωράμε μπροστά. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσει το πρωτάθλημα σε σωστές βάσεις και το επόμενο πρωτάθλημα να αρχίσει σε ακόμη καλύτερες βάσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Αλαφούζος ήταν λιτός στις δηλώσεις και είπε στους δημοσιογράφους, «Είχαμε μία συζήτηση, όπου αποφασίσουμε να λύσουμε δικαστικά τις διαφορές μας ή τέλος πάντων εκτός διοικητικού συμβουλίου. Συμφωνήσαμε να κοιτάξουμε πως θα λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα. Υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις για την αντιμετώπιση αυτή της πολύ άσχημης κατάστασης στην Ελλάδα, όπως η αυστηροποίηση ποινών για τις ομάδες».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)