Ποδόσφαιρο

07 Φεβρουαρίου 2015 17:12

Ολυμπιακός: 34 χρόνια μετά κανείς δεν τους ξεχνά

Πάνω από 4 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού έδωσαν το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση.

-

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Την Κυριακή συμπληρώνονται 34 χρόνια από την πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως ουδείς έχει ξεχάσει τα θύματα της Θύρας 7. Η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο Καραϊσκάκη τη μνήμη των 21 συνανθρώπων μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις 08/02/1981 μετά το ντέρμπι των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΚ.

Το σύνθημα «αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» δονούσε την ατμόσφαιρα, με τη μητέρα του 14χρονου Τουμανίδη-του μικρότερου θύματος της τραγωδίας, να ζητά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους ποδοσφαιριστές του Βίτορ Περέιρα: «Αυτά τα παιδιά έδωσαν τη ζωή τους για τον Ολυμπιακό, δεν σας λείπει τίποτα. Η μόνη σας δουλειά είναι να βάζετε γκολ και να πάρετε το πρωτάθλημα».

Στο Φάληρο «έσπασαν καρδιές» με τους 4 χιλιάδες φίλους της ομάδας να φωνάζουν «Αθάνατοι». Ανάμεσα τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ιστορικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων», Σωκράτης Κόκκαλης, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Μιχάλης Κουντούρης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ και αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού παραβρέθηκε στο μνημόσυνο, παρότι στις 16.00 έπαιζε με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Με την άφιξη των ποδοσφαιριστών, ακούστηκε το σύνθημα: «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», ενώ ο κόσμος ζήτησε «διπλό» μέσα στην Τούμπα. Στη θέα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οπαδοί των πειραιωτών φώναξαν για την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού στη Μαδρίτη.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι το γήπεδο Καραϊσκάκη πρέπει να δοθεί για πάντα στον Ολυμπιακό, ενώ η Λόλα Νταϊφά προσέθεσε: «Να μην ξεχνάμε. Όχι τυπικό μνημόσυνο. Είναι ιστορίες ανθρώπων».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)