Μπάσκετ

29 Δεκεμβρίου 2014 16:40

Μάικλ Τζόρνταν… τσέπης

Τον αποκαλούν «Μάικλ Τζόρνταν των νάνων». Έχει ύψος μόλις 1,34 μ. αλλά τα καταφέρνει περίφημα απέναντι σε υψηλόσωμους μπασκετμπολίστες.

-

Μικρός το δέμας, αλλά δεινός εκτελεστής, ο Τζαμάνι Σουάνσον δε φοβάται να κοιτάξει στα μάτια υψηλόσωμους μπασκετμπολίστες.

Ο 29χρονος αφροαμερικανός αποκαλείται «Μάικλ Τζόρνταν των νάνων» και ο ίδιος έχει βαλθεί εδώ και χρόνια να αποδείξει ότι ο καθένας μπορεί να κυνηγήσει τα όνειρά του, επιδεικνύοντας τις μπασκετικές του δεξιότητες.

Με ύψος μόλις 1 μέτρο και 34 εκατοστά, ο Τζαμάνι Σουάνσον διαθέτει επιδέξια ντρίμπλα και σκοράρει κατά βούληση, ακόμη και από μακρινή απόσταση.

Μπορεί να μην καρφώνει, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, αλλά τα ποσοστά ευστοχίας του θα τα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες του ΝΒΑ.

«Συνήθως οι αντίπαλοι μου με υποτιμούν, ωστόσο αυτό μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο», λέει ο Τζαμάνι Σουάνσον, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Νέα Υόρκη και επισκέπτεται συχνά σχολεία της αμερικανικής μεγαλούπολης για να μιλήσει σε παιδιά για το μπάσκετ.

«Ο Θεός μου χάρισε ένα μεγάλο ταλέντο. Αν ήμουν και μισό μέτρο πιο ψηλός, θα έκανα καριέρα στο NBA», λέει χαμογελώντας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)