Αλλα αθλήματα

19 Οκτωβρίου 2014 16:00

Βαριά καμπάνα για την ατάκα… «τους αδερφούς Γουίλιαμς»

Ο Σαμίλ Ταρπίσεφ πλήρωσε ακριβά το αστειάκι του για τις αδερφές Γουίλιαμς καθώς η WTA του έριξε βαριά «καμπάνα».

-

Σάλος ξέσπασε όταν ο κορυφαίος Ρώσος προπονητής σε άνδρες και γυναίκες, Σαμίθλ Ταρπσίτσεβ χαρακτήρισε τις δύο αδερφές τενίστριες Βένους και Σερένα Γουίλιαμς  "αδερφούς Γουίλιαμς".

Συγκεκριμένα, ο Σαμίλ Ταρπίσεφ, χαρακτήρισε σε τηλεοπτική εκπομπή "τρομακτικές" τις αδερφές Γουίλιαμς, ενώ τις αποκάλεσε και "αδερφούς" γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της WTA, επιβάλλοντας πρόστιμο καθώς και ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Ένωσης. 

Ικανοποιημένες από το γεγονός ότι επιβλήθηκε τιμωρία στον  πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας, Σαμίλ Ταρπίσεφ, ο οποίος επιτέθηκε ρατσιστικά και σεξιστικά στις αδερφές Γουίλιαμς, εξέφρασε η Σερένα Γουίλιαμς αλλά και η Μαρία Σαράποβα.

"Νομίζω ότι η WTA έκανε καλή δουλειά, αναλαμβάνοντας αμέσως δράση. Ήταν σκληρά σχόλια, σεξιστικά και παράλληλα ρατσιστικά. Κατά έναν τρόπο το θεωρώ bullying", τόνισε η Σερένα Γουίλιαμς.

 Ωστόσο, θέση για το θέμα πήρε και η Μαρία Σαράποβα λέγοντας: "Ήταν ασεβή και απρεπή όσα είπε, χαίρομαι που τόσοι άνθρωποι αντέδρασαν, μαζί και η WTA. Ήταν ανάρμοστα, ειδικά για έναν άνθρωπο αυτής της θέσης και με αυτές τις ευθύνες, καθώς δεν είναι μόνο μέσα στο άθλημα, αλλά αποτελεί και μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)