Κοινωνία

Χθες 15:33

Το Δασαρχείο θέλει να κατεδαφίσει το “γατόσπιτο” της Καλλιθέας

Το έγγραφο που στάλθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου προς την Εθελοντική Ομάδα Περίθαλψης Γάτων, ως υπεύθυνη για τη λειτουργία του χώρου, ήταν σαφέστατο: πρέπει εντός πέντε ημερών να κατεδαφίσει τις κατασκευές και να τις απομακρύνει.

Το Δασαρχείο θέλει να κατεδαφίσει το “γατόσπιτο” της Καλλιθέας
-


Το «γατόσπιτο» της Καλλιθέας, ένας χώρος προστασίας αδέσποτων γατών, γνωστός επί χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, θα πρέπει να κατεδαφιστεί και τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, να απομακρυνθούν! Το έγγραφο που στάλθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου προς την Εθελοντική Ομάδα Περίθαλψης Γάτων, ως υπεύθυνη για τη λειτουργία του χώρου, ήταν σαφέστατο: πρέπει εντός πέντε ημερών να κατεδαφίσει τις κατασκευές και να τις απομακρύνει.

Στο άκουσμα αυτής της είδησης, οι τριάντα εθελόντριες της ομάδας, στην πλειοψηφία τους αλλοδαπές, που διαμένουν χρόνια στη Ρόδο, και έχουν θέσει υπό την προστασία τους τα πάνω από 200 ζώα που στεγάζονται εκεί, βρίσκονται σε απόγνωση.

Όλα ξεκίνησαν, πριν από μερικές μέρες, όταν τους κοινοποιήθηκε το σχετικό έγγραφο που αναφέρει τα εξής: «Σας καλούμε εντός πέντε πλήρων ημερών από της επιδόσεως της παρούσας κλήσεως, να κατεδαφίσετε και να απομακρύνετε τα κάτωθι αυθαίρετα, τα οποία έχετε κατασκευάσει και χρησιμοποιείτε: περίφραξη με συρματόπλεγμα και σιδηροπασσάλους μήκους 42 μέτρων και ύψους 1,80, με στεγασμένο τμήμα από ελενίτ εμβαδού 52 τ.μ. και ύψους 1,80 μ. περίπου, που καταλαμβάνουν έκταση συνολικού εμβαδού 104 τ.μ. σε δάσος, που βρίσκονται στη θέση Λουτρά Πηγές Καλλιθέας τμήμα της ΚΜ 338 γαιών Κοσκινού δήμου Ρόδου, ιδιοκτησίας ΕΟΤ, όπως απεικονίζονται σε απόσπασμα Ο/Φ 2015 που επισυνάπτουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε στις ενέργειες που ορίζονται στο άρθρο 67 του Ν. 998/79, όπως προστέθηκε με το άρθρο 40 του Ν. 4280/2014».

Το «γατόσπιτο» δημιουργήθηκε μέσα στο δάσος πριν την είσοδο στις Πηγές Καλλιθέας, και όπως αναφέρουν στη «Ροδιακή» οι εθελόντριες, το σημείο εκείνο παραχωρήθηκε από τον τότε δήμαρχο Καλλιθέας, Γιάννη Ιατρίδη, και λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια.

Πολλοί τουρίστες έρχονται από το εξωτερικό για να δουν από κοντά τις γάτες που υπάρχουν στη... δομή “Kalithea Cats”, όπως ονομάζεται, τις ταΐζουν, τις φροντίζουν και αρκετοί προχωρούν και σε υιοθεσίες. Όμως, το «γατόσπιτο» δεν αδειάζει ποτέ, καθώς, κάθε μέρα, ειδικά τις νύχτες, όλο και περισσότερα ζώα, αφήνονται στον χώρο εκείνο...

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι εθελόντριες δεν έχουν κάποια επίσημη χρηματοδότηση και προσπαθούν να το συντηρήσουν από τις δωρεές των τουριστών μέσω paypal, ώστε να καλύψουν στειρώσεις, περιθάλψεις και τροφές. Μετά την εξέλιξη που σημειώθηκε, θα ζητήσουν την παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου, ώστε να βρεθεί κάποια λύση για την τύχη των ζώων, που στην ουσία είναι αδέσποτα. Θα ζητήσουν να τους παραχωρηθεί ένας χώρος, με τις υποδομές που χρειάζονται, ώστε να μην μείνουν οι γάτες στον δρόμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος: Τραυματίες αστυνομικοί σε καταυλισμό Ρομά

Ιταλία: Νεκρά παιδιά σε κατάρρευση κτηρίου (εικόνες)

Φονικό τροχαίο με νταλίκα που τυλίχθηκε στις φλόγες (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)