Γενικά

25 Ιουλίου 2018 12:04

Πατέρας των διδύμων στον ΑΝΤ1: είναι τα παιδιά μου στο βίντεο

Τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα αναγνώρισαν τα κοριτσάκια που εμφανίζονται σε βίντεο να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ραφήνας.

Πατέρας των διδύμων στον ΑΝΤ1: είναι τα παιδιά μου στο βίντεο
-

Σιγουριά πως τα κοριτσάκια που είδε στα πλάνα τηλεοπτικού σταθμού είναι τα δίδυμα παιδιά του, Σοφία και Βασιλική, εξέφρασε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.

Όπως δήλωσε, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αναγνώρισαν τα παιδιά, αφού εξέτασαν με προσοχή τα πρόσωπά τους και τα ρούχα που φορούσαν.

Η τελευταία εικόνα που είχε ήταν το βίντεο στο οποίο φαίνονται να αποβιβάζονται από αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ο κ. Φιλιππόπουλος είπε πως μίλησε με τον καπετάνιο του σκάφους, ο οποίος είχε περισυλλέξει τέσσερα κοριτσάκια. Ένας άνδρας τους φέρθηκε τρυφερά, βοηθώντας τα να αποβιβαστούν. Μία γυναίκα, που ήταν μαζί του, είπε (σύμφωνα με τη μαρτυρία του καπετάνιου) «τα παιδιά μου, τα παιδιά μου». Όταν τη ρώτησε εάν είναι όλα δικά της, εκείνη φέρεται να απάντησε πως ήταν μόνο τα δύο.

Σε επικοινωνία που είχε με την Αστυνομία, ο κ. Φιλιππόπουλος είπε πως τον ενημέρωσε ότι έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα που διακρίνεται μαζί με τα παιδιά και ότι τον αναζητεί, προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.

Τα 9χρονα κοριτσάκια ήταν μαζί με τον παππού και την γιαγιά τους, τον 74χρονο Φίλιππο Φιλιππόπουλο και την 61χρονη Σοφία Φιλιπποπούλου, το απόγευμα της Δευτέρα, όταν η πύρινη λαίλαπα σάρωσε την Ανατολική Αττική.

Η οικογένεια Φιλιπποπούλου απευθύνθηκε από τις πρώτες στιγμές στις Αρχές, ενώ έψαξαν στα νοσοκομεία αναζητώντας τους. Είχαν αρχίσει να χάνουν τις ελπίδες τους, όταν ο πατέρας αναγνώρισε σε στιγμιότυπο στην τηλεόραση τα δίδυμα κοριτσάκια του, τα οποία ήταν ασυνόδευτα. Εδώ και δύο ημέρες, όμως, δεν έχει καταφέρει να τα σφίξει στην αγκαλιά του.

Μαρία Μεγαγιάννη - βοήθεια - οικογένεια - αγνοούμενοι

Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους “Σπύρος” εμφανίστηκε επιφυλακτικός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα μαζί στις 7”, τονίζοντας ότι «ένας κύριος και μία γυναίκα» του άφησαν την εντύπωση ότι συνόδευαν τα παιδιά.

Έκκληση μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 “Καλημέρα μαζί στις 7” απηύθυνε ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλης Ανδριόπουλος, προς όποιον μπορεί να έχει δει τα δίδυμα κορίτσια, να σπεύσει άμεσα να δώσει πληροφορίες στις Αρχές.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να σώθηκαν από αυτήν την πυρκαγιά και να κινδυνεύουν», τόνισε, έχοντας στο πλευρό του τον νονό των παιδιών.

Στην υπόθεση των δίδυμων κοριτσιών αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις δράσεις του Συλλόγου στις πυρόπληκτες περιοχές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)