Δικαιοσύνη

17 Μαΐου 2018 18:14

Πολιτικές και νομικές αναταράξεις από την παραίτηση Σακελλαρίου (βίντεο)

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και συγκρούσεις στον νομικό κόσμο. Η μαντινάδα του Πολάκη και η κόντρα Κοντονή με αντιπολίτευση και ΔΣΑ.

Πολιτικές και νομικές αναταράξεις από την παραίτηση Σακελλαρίου (βίντεο)
-

Ευθείες βολές κατά του Νικόλαου Σακελλαρίου εξαπολύει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για απόπειρα επηρεασμού του δικαστηρίου από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν», τονίζουν σε ανακοίνωση τους.

Η ανακοίνωση αυτή έδωσε αφορμή στον Σταύρο Κοντονή για αντεπίθεση κατά της αντιπολίτευσης, που χθες είχε ξιφουλκήσει κατά της Κυβέρνησης, αλλά και κατά του Προέδρου του ΔΣΑ, που κατήγγειλε κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «αποτελεί ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν μέσω της παραίτησης του κ. Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης. Αν θέλουν ας τη μελετήσουν, για να μην εκτεθούν άλλη μία φορά».

Η μαντινάδα του Πολάκη

Με μία μαντινάδα σχολίασε ο Παύλος Πολάκης την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου, γράφοντας στο Facebook, «όπως λέει και μια μαντινάδα: Ώρα καλή στην πλώρη σου κι αέρας στα πανιά σου μουδέ πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά σου».

«Όλες οι κυβερνήσεις - και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - θεωρούν τους ανώτατους δικαστές υπαλλήλους τους. Γι’ αυτό έχουμε πει ότι η επιλογή τους δεν πρέπει να είναι απόφαση της κυβέρνησης. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα» δήλωσε στον Alpha o Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης εμμένουν στην κριτική για προσπάθεια επηρεασμού των ανώτατων δικαστών από την Κυβέρνηση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)