Γενικά

30 Νοεμβρίου 2017 21:04

Αντιμέτωποι με έναν “χείμαρρο” γραφειοκρατίας οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής (βίντεο)

Απελπισμένοι πολλοί κάτοικοι, που έχασαν τις περιουσίες τους, καθώς τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το έκτακτο βοήθημα “θάφτηκαν” στη λάσπη.

Αντιμέτωποι με έναν “χείμαρρο” γραφειοκρατίας οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής (βίντεο)
-

Μετά την φονική κακοκαιρία, έρχεται τώρα το “τέρας” της γραφειοκρατίας να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της Μάνδρας. Οι αιτήσεις που συμπληρώνουν για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των πέντε χιλιάδων ευρώ πρέπει να συνοδεύονται από πολλά δικαιολογητικά που έχουν όμως θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης.

Άνθρωποι ηλικιωμένοι και γονείς με τα παιδιά στην αγκαλιά τους, που έχασαν τους κόπους της ζωής τους μέσα στα ορμητικά ποτάμια της καταιγίδας, αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα έγγραφα που απαιτούνται και ζητούν απλούστευση της διαδικασίας. Μόλις 110 είχαν άλλωστε κατατεθεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών έχουν ξεκινήσει να δέχονται τις αιτήσεις των πληγέντων στο Δημαρχείο της Μάνδρας και στο ΚΕΠ της Νέας Περάμου. Για να αποφευχθούν προβλήματα και ταλαιπωρία υπάρχει σειρά προτεραιότητας με βάση το αρχικό γράμμα του επωνύμου.

Από τη Δευτέρα θα μπορούν όλοι να συμπληρώνουν αιτήσεις, ανεξαρτήτως του γράμματος από το οποίο ξεκινά το επίθετό τους, ενώ -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη - τα χρήματα του επιδόματος σε όσους έχουν συμπληρώσει αιτήσεις θα πιστωθούν από την Παρασκευή στους λογαριασμούς τους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)