Γενικά

06 Απριλίου 2017 16:31

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Η νέα αναρχική ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για τη επίθεση. Τι αναφέρει για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
-

Η αναρχική ομάδα «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην Λεωφόρο Μεσογείων, με προκήρυξή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η νέα αναρχική ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενό της «πρωί της Παρασκευής 31 Μάρτη σύντροφοι και συντρόφισσες επιτεθήκαμε στα ανοιχτά γραφεία της «Κεντρικής Διοικήσεως» του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Στο πολυόροφο κτίριο που βρίσκεται στη Λ.Μεσογείων στεγάζεται η Τ.Ο. Αμπελοκήπων, υποδομές που αφορούν την εφημερίδα της οργάνωσης, τα στούντιο του ιντερνετικού τους καναλιού, το γραφείο του «Φύρερ» και των πρωτοπαλίκαρών του. Στο ισόγειό του στεγάζεται επίσης το κατάστημα τους που εμπορεύεται αγκυλωτούς σταυρούς, βιβλία με ωδές στον εθνικοσοσιαλισμό, στολές για φασίστες και άλλα αντικείμενα για τους φανατικούς του είδους».

Όσο αναφορά στον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού φοιτητή για τον οποίο έχει ήδη προφυλακιστεί ένα μέλος της Χρυσής Αυγής η αναρχική ομάδα τονίζει στην προκήρυξή της πως οι χρυσαυγίτες «απάντησαν λίγες ώρες μετά με τυφλά αντίποινα, χτυπώντας βάναυσα περαστικό απλά και μόνο επειδή πέρασε τυχαία μπροστά από το συγκεκριμένο σημείο και η εμφάνισή του δεν ταίριαζε στα πολιτικά τους κριτήρια. Αυτοί είναι οι φασίστες.... Και γι' αυτό τους πολεμάμε».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)