Γενικά

04 Δεκεμβρίου 2016 17:13

Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση ρουτίνας και πέθανε

Μια απλή επέμβαση αφαίρεσης λάμας από το πόδι οδήγησε στο θάνατο μιας 41χρονης γυναίκας. Έκλεισαν τα χειρουργεία του νοσοκομείου. Άλλοι 4 ασθενείς παρουσίασαν επιπλοκές.

Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση ρουτίνας και πέθανε
-

Της Τζίνας Στασινοπούλου

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, από το θάνατο μιας 41χρονης γυναίκας που μπήκε στο χειρουργείο για μια επέμβαση ρουτίνας, αλλά έχασε τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα μπήκε για μια αφαίρεση λάμας από το πόδι της, αλλά όταν ξύπνησε από τη νάρκωση, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Άμεσα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο ενώ στη Ζάκυνθο πρώτα από όλα έκαναν έλεγχο για μικρόβια στο χειρουργείο.

Η διοικητής του Νοσοκομείου της Ζακύνθου, Λίνα Τσαρίδου, δήλωσε πως υπήρξε μια μετεγχειρητική υποτροπή και γι’ αυτό πήραν δείγματα από τα χειρουργεία μήπως η αιτία ήταν κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Στο νοσοκομείο του Ρίο που μεταφέρθηκε η ασθενής, σήμανε συναγερμός, αλλά η 41χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί. Παρότι το ιατρικό προσωπικό αναζητά την αιτία του θανάτου, αυτή παραμένει ακόμα άγνωστη.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίο, Θεόδωρος Πισιμίσης, «ο αιτιολογικός παράγοντας αυτή τη στιγμή πάντως είναι άγνωστος. Δεν μπορούμε να εικάσουμε αυτή τη στιγμή. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τοξικολογικό στα φάρμακα τα οποία δόθηκαν μέσα, μπορεί να είναι πρόβλημα των ορών, της αναισθησίας. Δεν ξέρουμε. Αυτή τη στιγμή το ψάχνουμε το πράγμα».

Το γεγονός όμως ότι εκτός από την άτυχη γυναίκα, ακόμη 4 ασθενείς, βγήκαν από το χειρουργείο του Νοσοκομείου Ζακύνθου, με ηπιότερης μορφής επιπλοκές, δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, «μια ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφριά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Ζακύνθου». 

Κι ενώ αύριο στη Ζάκυνθο φτάνει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διερευνήσει  τα αίτια που οδήγησαν μία γυναίκα στο θάνατο και ακόμη 4 ασθενείς να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές, τα χειρουργεία στο νοσοκομείο του νησιού έκλεισαν.

Η κα. Τσαρίδου δήλωσε ότι, «έχουνε κλείσει τα χειρουργεία, για να δούμε από πού προήλθε αυτή η κατάσταση», ενώ στο ερώτημα αν τίθεται θέμα ιατρικού λάθους, απάντησε κατηγορηματικά, «όχι, θα το διερευνήσουμε, αλλά πρόκειται για ένα χειρουργείο ρουτίνας».

Από την πλευρά του ο κ. Πισιμίσης, υπογράμμισε, «δεν ήταν αλλεργικό το πρόβλημα της γυναίκας αυτής, εφόσον συνέβη και σε άλλους ασθενείς. Το πρόβλημα είναι μέσα στο χειρουργείο κι εκεί βρίσκεται και η ευθύνη».

Αύριο θα πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη στην άτυχη γυναίκα, για να εντοπιστούν τα αίτια θανάτου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)