Δικαιοσύνη

08 Δεκεμβρίου 2015 20:38

“Ναι” στην έκδοση Σύρου κρατούμενου στις ΗΠΑ από τον Άρειο Πάγο

Απόφαση υπέρ της έκδοσης του Σύριου κρατουμένου Η.Κ στις ΗΠΑ έλαβε το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

“Ναι” στην έκδοση Σύρου κρατούμενου στις ΗΠΑ από τον Άρειο Πάγο
-

Σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο της Κολούμπια των ΗΠΑ, το οποίο είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σύρου, ο κατηγορούμενος  το περασμένο καλοκαίρι μετά από επαφές που είχε στην Αθήνα με Αμερικανό πράκτορα ανέλαβε την κατασκευή τεσσάρων πλαστών διαβατηρίων έναντι 10 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα οι συναντήσεις του είχαν ηχογραφηθεί και μαγνητοσκοπηθεί από τον πράκτορα.

Ο Σύρος, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου μεταναστών ζητείται από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «συνωμοσίας για τη διάπραξη πλαστογραφίας και απομίμησης διαβατηρίου», «διακεκριμένης υποκλοπής ταυτότητας» και «εξαπάτησης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο  κατηγορούμενος  υποστήριξε  ότι σε περίπτωση που εκδοθεί στις ΗΠΑ δεν θα έχει δίκαιη δίκη και ότι  οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον παγίδεψαν, οδηγώντας τον στη διάπραξη εγκληματικής ενέργειας στην οποία δεν θα είχε οδηγηθεί μόνος του.

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες των ελληνικών δικαστικών αρχών ο Σύριος παραδέχθηκε ότι προέβη σε κατασκευή πλαστών διαβατηρίων, αλλά επισήμανε  ότι δεν έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ ο  συνήγορός του ανέφερε ότι  δεν μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ για πράξεις που κατηγορείται ότι τέλεσε στην Ελλάδα και  οι οποίες  δεν προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)