Γενικά

24 Μαρτίου 2015 19:21

Ελεύθερος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην Υπουργό. Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο μόνο για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος.

-

Της Λίας Κοντοπούλου

Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή καταδίκασε το Ειδικό Δικαστήριο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ. 

Οι δικαστές έκριναν ένοχο κατά πλειοψηφία τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου μόνο για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος, μετατρέποντας την αρχική κακουργηματική κατηγορία. Μάλιστα πέντε μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος Νικ. Πάσσος είχαν την άποψη ότι ο πρώην Υπουργός θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο δέχθηκε πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν εκείνος που διέγραψε τα ονόματα των συγγενών του. "Το usb αποτελεί έγγραφο με εκδότη τις γαλλικές αρχές. Ο κατηγορούμενος διέγραψε τα τρία αρχεία με σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα, ενώ δεν αποδείχθηκε ζημιά σε βάρος του Δημοσίου και σε κάθε περίπτωση  δεν είναι μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ".

Κατόπιν αυτών το δικαστήριο ομόφωνα απάλλαξε τον πρώην Υπουργό από τη δεύτερη κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που αντιμετώπιζε, της απόπειρας απιστίας στην Υπηρεσία. 

Το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελέως.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)