Αστυνομικό Δελτίο

21 Ιανουαρίου 2015 08:50

Λίτσα: Ο θηλυκός... Βλαστός

Ο Βλαστός στη θέση του Βλαστού φαίνεται ότι ήταν η περιβόητη «Λίτσα» που ενεργούσε αντί αυτού, κινώντας τα νήματα των δραστηριοτήτων του.

-

Η «Λίτσα» έφτιαχνε βόμβες, μοίραζε όπλα και εντολές, έπαιρνε δάνεια, κρατούσε το «ταμείο» και έκανε το «λάθος» και πήρε 250.000 από τον εντολέα της. Και κάηκε.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ότι η διαρροή της πληροφορίας, έστω και της υπόνοιας, ότι η συγγενής του ποινικού τον εξέθεσε θα μείωνε το κύρος του στους κύκλους τους. Έτσι εξηγούν οι αρχές ότι ο Βλαστός ήθελε να εξοντώσει την «Λίτσα». Όχι μόνο προσωπικά αυτήν, αλλά και οποιονδήποτε άλλον θα σκεφτόταν να ενεργήσει με ανάλογο τρόπο.

Επί του παρόντος τόσο η «Λίτσα» όσο και ο 19χρονος γιος της, βρίσκονται υπό την προστασία των Αρχών, ως προστατευόμενοι μάρτυρες, με έξοδα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα και μηνιαίο εισόδημα. Το ποσό που εισπράττει καθορίζεται αναλόγως με το τελευταίο μηναίο της εισόδημα και θα το λαμβάνει μέχρι να βρει κάποια απασχόληση. Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου, η διαδικασία αξιολόγησης των κριτηρίων χορήγησης ευεργετημάτων είναι ετήσια.

Η διαδικασία για την αλλαγή των στοιχείων ταυτότητα, ώστε να φτιαχτούν νέα έγγραφα, έχει ήδη ξεκινήσει. Σε 1,5 περίπου χρόνο έχει οριστεί ο χρόνος της ακροαματικής διαδικασίας και αν εκείνη τηρήσει την ίδια στάση, θα καταθέσει σε ειδικό χώρο της Ασφάλειας με κωδικό και χωρίς εικόνα. Αν όμως υπάρξει αλλαγή της στάσης της ή αλλάξει τουλάχιστον επτά στοιχεία των αρχικών απολογιών της, καθίσταται αυτομάτως και εκείνη κατηγορούμενη και επανεξετάζονται οι όροι της προστασίας της.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)