Δικαιοσύνη

27 Ιουνίου 2014 10:46

Ενώπιον των ανακριτριών Γρέγος και Ζησιμόπουλος

Την πόρτα των ανακριτριών προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής πέρασαν σήμερα οι Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

-



Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος, κλήθηκαν από τις ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, για να απολογηθούν, κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Η απολογία του βουλευτή Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ο οποίος λογοδότησε επί περίπου τρεις ώρες για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ολοκληρώθηκε.

Ήδη ενώπιον των ανακριτριών έχει ξεκινήσει να απολογείται, για την ίδια κατηγορία, ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος, ενώ στον κ. Ζησιμόπουλο η απόφαση των δικαστικών λειτουργών για την ποινική του μεταχείριση θα ανακοινωθεί αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζησιμοπουλος, του οποίου η υπεράσπιση χαρακτήρισε «άψογη τη σημερινή διαδικασία», αρνήθηκε την κατηγορία, που του αποδίδεται.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, η οποία απολογήθηκε προχθές και παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία, που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί, ή όχι, προσωρινά κρατούμενη, οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ αν ταχθεί με τη γνώμη των ανακριτριών, η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή, ενώ θα της επιβληθεί φυσικά ο περιορισμός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)