Γενικά

12 Ιουνίου 2014 17:47

Το «τροπικό κλίμα» του Ιουνίου

Ο Ιούνιος αλλάζει κλιματική διάθεση, από τη μια στιγμή στην άλλη, μετατρέποντας την Ελλάδα σε  «τροπική» χώρα.

-


Ήλιος το πρωί, ξαφνικά μπουρίνια με δυνατούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις αργότερα, αστραπόβροντα και στη συνέχεια καλοκαιρία.

Αυτό είναι το σκηνικό, που έστησε ο καιρός το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Παράταιρο σκηνικό για κάποιους όχι όμως και για τους μετεωρολόγους, οι οποίοι υπενθυμίζουν πως η Αττική στις 14 και 15 Ιουνίου του 1992 είχε πληγεί από σφοδρές καταιγίδες ενώ στις 7 Ιουνίου του 1994 χιόνισε στη Φλώρινα.

Το 1996, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου παρέπεμπε σε φθινόπωρο, με κρύο και μελτέμια, ενώ το δεύτερο μισό του μήνα καταγράφηκε θερμοκρασία-ρεκόρ για την εποχή, 39 βαθμοί Κελσίου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ανάλογα καιρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και το 1997, με το θερμόμετρο, στις αρχές Ιουνίου, να δείχνει μόλις 3 βαθμούς στο Νευροκόπι. Από τις 12 του μηνός , όμως, άρχισε η «ανάβαση» του υδραργύρου με αποτέλεσμα στις 18 Ιουνίου να φτάσει τους 37 βαθμούς στην Κοζάνη.

Κατά τα…. καιρικά φαινόμενα ο Ιούνιος είναι μεταβατικός μήνας και το πέρασμα του χρόνου αποδεικνύει ότι παραμένει «άστατος».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)