Γενικά

20 Μαρτίου 2014 16:00

Μηχανισμός παρακολούθησης πλαστών πτυχίων

Την προσθήκη στον επιχειρησιακό βραχίονα των αδιάφθορων της δημόσιας διοίκησης, Μόνιμου Μηχανισμού Καταγραφής & Παρακολούθησης των ελέγχων στα πιστοποιητικά που χρησιμοποίησαν δημόσιοι υπάλληλοι για να διοριστούν, προβλέπει η εγκύκλιος που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

-

 

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου


Για πρώτη φορά ζητείται από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών να ενημερώσουν ηλεκτρονικά το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών, αλλά και να γνωστοποιήσουν συνολικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους στον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο.

«Βάζουμε τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, δημιουργώντας παράλληλα διαδικασίες και δομές που δεν θα επιτρέπουν την επανάληψη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων στο μέλλον», τόνισε εμφαντικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ο Μηχανισμός θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και ηλεκτρονικά για την πορεία των διασταυρώσεων σε πτυχία, πιστοποιητικά και άλλα δικαιολογητικά από τους προσωπικούς φακέλους των εργαζομένων  προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων.

Παράλληλα με την εγκύκλιο κλείνει το παράθυρο επαναπρόσληψης σε υπαλλήλους που χρησιμοποίησαν “μαϊμού” δικαιολογητικά και για να αποφύγουν την απόλυση, παραιτήθηκαν πριν τη διενέργεια των ελέγχων. Μέσω της εγκυκλίου ζητείται από τις διευθύνσεις διοικητικού προβούν ούτως ή άλλως στις ανακλήσεις των συγκεκριμένων διορισμών, καθώς έτσι σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της δημόσιας διοίκησης δεν θα ξανανοίξει η πόρτα του δημοσίου για αυτούς τους εργαζόμενους.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)