Γενικά

06 Φεβρουαρίου 2014 06:39

Δύο βήματα μακριά από την ΕΛ.ΑΣ. οι δημοτικοί αστυνομικοί

Ξεκινάνε την άλλη εβδομάδα οι διπλές δοκιμασίες για τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς προκειμένου να μπουν στην ΕΛ.ΑΣ.

-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Τα δυο τελευταία βήματα πριν πάρουν φύλλα πορείας για το ειδικό σώμα που θα συσταθεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας θα κάνουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, 2800 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και των υγειονομικών εξετάσεων, από τις οποίες θα περάσουν προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις που θα συσταθούν στον νέο κλάδο της ΕΛ.ΑΣ.

Η αυλαία θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου με τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες στις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί στις Αστυνομικές Ακαδημίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Από τις διπλές εξετάσεις θα περάσουν όλοι οι υποψήφιοι, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα-καταλληλότητά τους. Οι υποψήφιοι που δεν θα παρουσιαστούν ή θα διακόψουν σε οποιοδήποτε στάδιο τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και τις υγεινομικές εξετάσεις, θα θεωρηθούν μη-ικανοί για την ένταξη τους στην ΕΛ.ΑΣ. Εάν μάλιστα κάποιος αποτύχει αρχικά στην ψυχοτεχνική δοκιμασία, «κόβεται» από τη συνέχεια που περιλαμβάνει την υγειονομική εκτίμηση, και χάνει το τρένο του διορισμού.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις στις αρμόδιες επιτροπές θα διαρκέσει τρεις ημέρες, χωρίς διακοπή και το πρόγραμμα προβλέπει ότι: την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι θα περάσουν από τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, ενώ την δεύτερη και την τρίτη ημέρα θα υποβληθούν στις υγεινομικές διαδικασίες. Το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι δεσμευτικό για όλους τους υποψηφίους, και παρέκκλιση μπορεί να υπάρξει μόνο εάν συντρέξει εξαιρετικό και απρόβλεπτο γεγονός, π.χ. απεργία μεταφορικών μέσων, αιφνίδια βαριά ασθένεια, το οποίο πρέπει να αποδείξει ο υποψήφιος ή ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα εξέτασής του σε άλλη ημερομηνία.

Από την αρμόδια διεύθυνσης αστυνομικού προσωπικού μάλιστα διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που δοθούν από το ΑΣΕΠ, επιπλέον πρώην δημοτικοί αστυνομικοί για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία, θα εκδοθεί συμπληρωματική διαταγή για την παραπομπή τους, στις διπλές δοκιμασίες.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων και τις οδηγίες προς τους υποψηφίους

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)