Γενικά

09 Δεκεμβρίου 2013 12:00

Δωρεάν ρεύμα τις μέρες με αιθαλομίχλη

Ποιοι θα έχουν δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση τζακιού.

-

Την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες που καταγράφονται υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση τζακιού, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που είναι ενταγμένος στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Όπως είπε, το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται για τις ημέρες που τα αιωρούμενα σωματίδια θα ξεπερνούν το όριο του 150 mg/ m3 και θα υπολογίζεται για διπλάσιες ημέρες από όσες καταγράφονται οι υπερβάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα παρατηρηθεί αιθαλομίχλη 5 μέρες μέσα στο δίμηνο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα υπολογιστεί με δωρεάν ρεύμα για 10 ημέρες. Η ρύθμιση αφορά τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου.

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο Γιάννης Μανιάτης σημείωσε ότι σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε οι μηχανισμοί της πολιτείας να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια παρέμβασης σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε αναλυτικά στις κινήσεις που προτίθεται να κάνει η πολιτεία ώστε να επανασυνδέει η ΔΕΗ το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Μάλιστα την Δευτέρα είχαν συνάντηση για το θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιάννη Μανιάτη, με τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνους τους συμπολίτες μας «που δεν έχουν πάει ούτε στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά είναι γραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων και των ενοριών, οι από την 1η Νοεμβρίου του 2013 θα έχουν τα ίδια ευεργετήματα. Πρακτικά σημαίνει ότι σε χιλιάδες οικογένειες, μπορεί αυτές να είναι 500 χιλιάδες οικογένειες και παραπάνω, δεν θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος».

Τροπολογία από το ΚΚΕ

Τροπολογία για την απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν κατέθεσε το ΚΚΕ, η οποία προβλέπει την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ  «και ιδιαίτερα στους ανέργους, τις οικογένειες που ζούνε στο όριο η κάτω από το όριο της φτώχειας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους χρόνια πάσχοντες, τους υπερήλικους, τις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει η βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)