Γενικά

13 Νοεμβρίου 2013 10:46

Κι άλλες «μαϊμούδες» στη δημοτική αστυνομία

Μεγαλώνει ο κατάλογος των δημοτικών αστυνομικών με τα πλαστά δικαιολογητικά.

-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, 42 έχουν ήδη πιαστεί στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων σε 6987 από συνολικά 11.863 τίτλους σπουδών που χρησιμοποιήθηκαν για  τις προσλήψεις σε 178 δήμους, και τα οποία έχουν αποσταλεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (Υπουργείο Μεταφορών, Υπουργείο Παιδείας, ΑΕΙ, ΤΕΙ, Σχολεία, Ινστιτούτα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Πιστοποίησης Γνώσης Η/Υ).

«Μαϊμούδες» & «ποντικούς» βρήκαν οι «ράμπο»

Τη χάρη και του «ποντικού», εκτός από εκείνη της «μαϊμούς», αποδείχθηκε ότι είχε ένας δημοτικός αστυνομικός. Για να μην βρεθούν το «κάλπικο» πτυχίο πανεπιστημίου και ξένης γλώσσας, εξαφάνισε τον φάκελο του, στοιχεία που τελικώς οι αδιάφθοροι συγκέντρωσαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Με πλαστούς τίτλους ξένης γλώσσας και ηλεκτρονικών υπολογιστών μπήκαν δυο αδελφια στη δημοτική αστυνομία σε διαφορετικούς δήμους στην Αττική. «Μάτι» έβγαζε το απολυτήριο λυκείου που είχε υποβάλλει δημοτικός αστυνομικός σε άλλον δήμο της Αττικής αφού όλο το έγγραφο ακόμη και τα προεκτυπωμένα πεδία είχαν ορθογραφικά λάθη.

Εντολή για ελέγχους & στο «σκληρό» ΑΣΕΠ

Εντολή να διευρυνθεί ο έλεγχος στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας σε βάθος δεκαετίας έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, τα δικαιολογητικά που αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό 9.873 υπάλληλοι σε 49 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με ταχύτατους ρυθμούς βάζουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας των πλαστών δικαιολογητικών.Σήμερα οι επιτήδειοι που παραπλανούσαν την κοινωνία και τους συνυποψήφιούς τους γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης των άνομων πράξεων τους.Θα σταματήσουμε μόνο όταν θα έχουμε εντοπίσει και τον τελευταίο επίορκο υπάλληλο.» ήταν το αυστηρό μήνυμα που εξέπεμψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Απολύσεις με το «νυστέρι»

Στο μέτωπο των απολύσεων το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει μετά την απόφαση να καλυφθεί ο φετινός στόχος των 2000 αλλά και ένα μέρος των 11.000 για το 2014 μέσω του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ, που προβλέπει την κατάργηση 2.570 θέσεων γιατρών, με συγκεκριμένες ειδικότητες. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρέπεμψε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, περιγράφοντας με σαφήνεια τις κατηγορίες που βρίσκονται κοντά στην διακεκαυμένη ζώνη. «Βάλαμε κάποια στιγμή 300 πλαστικούς χειρουργούς στον ΕΟΠΥΥ. Υπάρχουν δυο δρόμοι: Να συνεχίσουμε τα ρουσφέτια και να τους μεταφέρουμε στα νοσοκομεία. Ο δεύτερος είναι να δουμε πόσους και αν τους χρειαζόμαστε. Υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις σε άλλες ειδικότητες στην πρωτοβάθμια...» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης

Στους υπόλοιπους 3430 γιατρούς του οργανισμού θα δοθούν φύλλα πορείας για το ΕΣΥ, στο οποίο θα απασχολούνται αποκλειστικά. Ωστόσο κυβερνητικός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι δεν θα είναι πολύ εκείνοι που θα αποδεχθούν αυτή την μετακίνηση και θα προτιμήσουν το δρόμο του ιδιωτικού τομέα.


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)